Rabattkoder och kuponger

Vad är rabattkoder?

Rabattkoder är kombinationer av siffror, bokstäver eller ord som ger rabatt på en specifik produkt eller tjänst. Dessa koder utfärdas vanligtvis av företag som en del av en marknadsföringsstrategi för uppmuntra köp av konsumenter. Rabattkoder kan användas på olika sätt, till exempel genom att ange dem under utcheckningsprocessen på en e-handelswebbplats eller genom att visa dem i butik vid köptillfället. 

När rabattkoden har angetts eller visas reduceras priset på produkten eller tjänsten enligt kampanjerbjudandet. Rabattkoder kan erbjudas som procentuella rabatter, som t.ex 10% rabatt, eller som kontantrabatter, till exempel 5 € rabatt. De kan vara begränsade till en viss tidsperiod eller ett begränsat antal användningar, så det är viktigt att läsa användarvillkoren för att undvika att gå miste om möjligheten att spara.

Varför erbjuder butiker dem?

Butiker erbjuder rabattkoder av flera anledningar, inklusive:

 • Öka försäljning: Rabattkoder kan uppmuntra konsumenter att göra inköp de annars inte skulle ha gjort, vilket ökar butiksförsäljningen.
 • Behåll kunder: Att erbjuda rabattkoder till återkommande kunder kan få dem att känna sig uppskattade och uppmuntra dem att återvända för fler köp.
 • Töm lagret: Om en butik har ett stort lager som den inte kan sälja kan den erbjuda rabatter för att uppmuntra köp och frigöra utrymme.
 • Attrahera nya kunder: Rabattkoder kan användas som en del av en marknadsföringsstrategi för att locka nya kunder och öka medvetenheten om varumärket.

Sammantaget är att erbjuda rabattkoder en mycket effektiv marknadsföringstaktik för att öka försäljningen och förbättra kundrelationerna. Det är dock viktigt att butiker använder dessa kampanjer på ett genomtänkt och planerat sätt, för att maximera resultatet utan att skada verksamhetens lönsamhet.

Var kan de hittas?

Rabattkoder kan hittas på flera sätt, inklusive:

 • Specialiserade webbplatser som den här: det finns flera webbplatser som samlar in och publicerar rabattkoder från olika butiker och märken. Du kan till exempel söka efter rabattkoder på sajter som Groupon, RetailMeNot, CouponChief och andra.
 • Nyhetsbrev: Vissa företag erbjuder exklusiva rabattkoder till sina prenumeranter på nyhetsbrevet. Att anmäla sig till din favoritbutiks nyhetsbrev kan vara ett sätt att få rabattkoder och andra specialerbjudanden.
 • Sociala medier: Många företag lägger upp rabattkoder på sina sociala profiler, som Facebook, Instagram och Twitter. Att följa din favoritbutik på sociala medier kan vara ett sätt att hålla dig uppdaterad om aktuella kampanjer.
 • Prisjämförelsewebbplatser: Vissa webbplatser för prisjämförelser, som Google Shopping eller Idealo, visar produktpriser från olika nätbutiker och kan även visa eventuella tillgängliga rabattkoder.
 • Kampanjpaket: Vissa företag inkluderar rabattkoder i sina kampanjpaket, till exempel gratisprover eller välkomsterbjudanden.

Generellt sett kan rabattkoder hittas på många olika ställen, och det är viktigt att göra lite research för att hitta de bästa tillgängliga erbjudandena. Hur som helst är det alltid lämpligt att noggrant läsa igenom villkoren för användning av rabattkoderna för att undvika obehagliga överraskningar när du använder dem.

Hur mycket sparar de?

De besparingar som kan erhållas med rabattkoder kan variera mycket, beroende på butik och vilken produkt det gäller. Normalt kan rabattkoder erbjuda en procentuell rabatt på det totala beställningspriset eller en fast kontantrabatt, såsom 10 % rabatt eller 5 € rabatt.

Rabattkoder erbjuder vanligtvis en rabatt mellan 10% och 50%, men i vissa fall kan du också hitta större rabatter. Det finns dock några undantag där besparingarna kan vara begränsade, till exempel när produkten redan finns på rea eller om det finns restriktioner för produkter som kan rabatteras.

Generellt sett beror besparingarna som erhålls med rabattkoder också på beställningens totala pris: ju högre pris, desto större besparing. Till exempel, 10 % rabatt på en beställning på 100 € kommer att spara 10 €, medan en 10 % rabatt på en beställning på 500 € sparar 50 €.

Finns de där året runt?

Rabattkoder kan vara tillgängliga året runt, men deras tillgänglighet kan variera beroende på butik och aktuella erbjudanden. I vissa fall kan butiker endast erbjuda rabattkoder vissa tider på året, som t.ex under rea eller festlighet.

Det finns dock även butiker som erbjuder rabattkoder kontinuerligt, för att uppmuntra kundernas köp under hela året. Till exempel kan vissa nätbutiker erbjuda exklusiva rabattkoder till sina prenumerera på nyhetsbreven, eller rabatter för första köpen.

Generellt kan du hitta rabattkoder i när som helst på året, men deras tillgänglighet kan variera beroende på butik och pågående kampanjer. Det är i alla fall alltid lämpligt att leta efter rabattkoder innan du gör ett onlineköp, för att kolla om det finns några rabatter som gör att du kan spara några euro.

Finns det några särskilda villkor för att använda dem?

Ja, det finns vanligtvis några villkor som ska uppfyllas för att använda rabattkoder, vilket kan variera beroende på butik och aktuellt erbjudande. Nedan är några av de vanligaste tillstånden:

 • Deadline: rabattkoder har ett utgångsdatum efter vilket de inte längre kan användas.
 • Minsta ordervärde: i vissa fall kan rabattkoden endast användas om beställningen når en viss utgiftströskel.
 • Uteslutning av vissa produkter: rabattkoden kanske inte är tillämplig på vissa produkter, till exempel de som redan är på kampanj eller erbjudande.
 • Användningsbegränsning: rabattkoden kan endast användas en gång eller ett begränsat antal gånger.
 • Territoriella begränsningar: rabattkoden kan endast användas i vissa länder eller territorier.
 • Kod rabatt inte kumulativ: rabattkoden kanske inte går att kombinera med andra erbjudanden eller rabattkoder.

Det är viktigt att noga läsa igenom villkoren för användning av rabattkoderna innan du använder dem, för att kontrollera om det finns några begränsningar eller restriktioner som kan påverka deras användning. Hur som helst, villkoren för användning av rabattkoderna anges alltid på hemsidan eller i e-postmeddelandet som innehåller dem, och måste respekteras för att dra nytta av den rabatt som erbjuds.

Vilka är de viktigaste butikerna där jag kan spara med rabattkoder?

Det finns många nätbutiker som erbjuder rabattkoder för att låta kunderna spara på köp. Här är en lista över några av de viktigaste nätbutikerna där du kan hitta rabattkoder:

 • amason: E-handelsjätten erbjuder ofta rabatter och kampanjer, samt rabattkoder för olika produktkategorier.
 • Zalando: klädbutiken online och Skodon erbjuder rabattkoder för nya kunder, samt rabatter på säsongskollektioner och vissa märken.
 • Booking.com: platsen för hotellbokningar erbjuder rabatter och kampanjer på olika destinationer, samt rabattkoder för nya kunder och långtidsbokningar.
 • Groupon: webbplatsen för erbjudanden och kuponger låter dig köpa produkter och tjänster med rabatter på upp till 70 %, samt erbjuda rabattkoder för ytterligare besparingar.
 • ebay: Auktionssajten online erbjuder rabatter och kampanjer för flera produkter, samt rabattkoder för nya kunder och för köp av vissa produktkategorier.
 • Asos: Mode- och accessoarbutiken online erbjuder rabatter på säsongskollektioner, samt rabattkoder för nya kunder och storköp.
 • Expedia: resebokningssajten erbjuder rabatter och kampanjer på flyg, hotell och semesterpaket, samt rabattkoder för nya kunder och långtidsbokningar.
 • Sephora: skönhetsbutiken online och kosmetika erbjuder rabattkoder för att spara på olika märken och skönhetsprodukter.
 • Nike: onlinebutiken för sportkläder erbjuder rabattkoder för köp av skor, kläder och sportaccessoarer.
 • Mediaworld: Elektronikbutiken online erbjuder rabatter och kampanjer på olika produkter, samt rabattkoder för nya kunder och för köp av vissa produktkategorier.
 • unieuro: elektronikbutiken online, Elektroniskt e dator erbjuder rabatter och kampanjer på olika produkter, samt rabattkoder för nya kunder och vid köp av vissa produktkategorier.
 • Yoox: Mode- och designbutiken online erbjuder rabatter på säsongskollektioner, samt rabattkoder för nya kunder och vid storköp.
 • Intimissimi: onlinebutiken för underkläder erbjuder rabatter på säsongskollektioner, samt rabattkoder för nya kunder och vid storköp.
 • Udemy: Kursplattformen online erbjuder rabatter och kampanjer för flera kurser, samt rabattkoder för nya kunder.
 • The North Face: klädbutiken online och utrustning för utomhusaktiviteter erbjuder rabatter på säsongskollektioner, samt rabattkoder för nya kunder.

Det här är bara några av de främsta nätbutikerna där du kan hitta rabattkoder för att spara på köp. Det finns dock många andra nätbutiker som erbjuder kampanjer och rabatter, så det är alltid lämpligt att göra en sökning på nätet innan du gör ett köp, för att kontrollera om några rabattkoder finns tillgängliga.

När du köper via länkar på Rabattkoder.eu kan vi tjäna en provision