Kategori
guide

PlayStation 5 är ute: pris, funktioner och var man kan hitta den

Vår recension av Sony PlayStation 5: spektakulär grafik, utmärkt spelbarhet, många spel och en innovativ kontroller.

Nya PlayStation 5 är ute och vi kan berätta direkt att vi gillade den mycket. I de följande raderna kommer vi att beskriva det för dig ur vår synvinkel, med bortom den rent tekniska delen.

Den första skillnaden som fångar ögat jämfört med den tidigare modellen är Dimensione. PS5 är skönt stort och det kan vara en ganska skrymmande "prydnad" i vardagsrummet eller sovrummet, men som vi kommer att se, det är värt det.

Huvudportarna på baksidan är 2 USB Typ A, nätverkskabelingång och HDMI 2.1-ingång. På framsidan finns dock en USB typ A och en USB typ C, den sistnämnda bekväm för laddning av kontroller. De lagringsutrymme inre är av 825GB – låt oss säga att det finns minst 14 spel – men du kan ansluta en extern hårddisk för att utöka minnet.

L 'antändning e il laddar spel Jag är extremt snabbt. Gränssnittet liknar det på PS4, men grafiken förändras lite. Instrumentpanelens meny, mycket intuitiv, är huvudsakligen uppdelad i två sektioner: den del som är tillägnad SPEL och det ai MULTIMEDIENS INNEHÅLL.

PlayStation 5-spel

Förutom de två exklusiva Marvel's Spider-Man Miles Morales och Sackboy: A Big Adventure, låt oss säga direkt att spelkatalogen är mycket stor, för den här gången har Sony säkerställt bakåtkompatibilitet med nästan alla PlayStation 4-titlar.

Vissa av dem kommer att förbättras och optimeras för PS5, via en gratis patch tillhandahållen av utvecklarna (den så kallade "game bust" som kommer att förbättra upplösningen och bildhastigheten), medan för andra kommer optimeringen inte att vara tillgänglig - t.ex. kommer inte att vara tillgängliga för spelströmning av PlayStation Now och PS Remote Play – men de kommer fortfarande att fungera på nya PS5.

En proposito di PlayStation nu, För att spela många spel på efterfrågan finns det olika former av prenumeration och priser, allt från €9,99 om du prenumererar för bara en månad, till €5/månad för årsplanen. En liten brist är att för att låsa upp ytterligare funktioner, såsom online multiplayer och molnsparande, måste du prenumerera på en extra prenumeration på PS Plus, till priser som liknar PlayStation Now.

I detta avseende måste vi dock kritisera Sony, som har reserverat tjänsten gratis PlayStation Plus -samling, till alla prenumeranter på PlayStation Plus vem köper PS5, vem hittar 20 av de bästa PS4-spelen redan förinstallerade!

Går du vidare till MULTIMEDIINNEHÅLL sektionen, här hittar du huvudsakliga underhållningsapplikationer för tillfället: Twich, DAZN, Spotify, Disney+, Apple TV, Prime Video, Netflix, Now Tv och Plex och Youtube, som kan laddas ner och installeras från butiken. Integrationen med Spotify är intressant, tack vare vilken du kan lyssna på spellistor kopplade till spelen du har på konsolen.

Den nya PS5 Dual Sense-kontrollern

En av de största innovationerna är verkligen den nya Dual Sense-kontrollern, där haptisk återkoppling genom en väsentlig ändring fr.o.m vibration, som i den gamla Dual Shock 4 var mer slagkraftig och direkt, i den nya kontrollern är den mycket mjukare och känsligare.

Nytt också utlösa (triggers) som har returnerats adaptiv, det vill säga de ger olika feedback beroende på när (och hur) jag använder dem, och ger också olika motstånd mot fingertryck. Sedan finns det en pekplatta, en mycket exakt rörelsesensor, en mikrofon och, som i Dual Shock 4, en användbar sådan. högtalare för att överföra sekundära ljud och effekter till huvudljudet. där batteria den laddas om genom att ansluta kontrollern till den främre USB e varar ca 10-12 timmars spel.

För att bättre förstå skillnaderna mellan den nya Dual Sense-kontrollen och den gamla Dual Shock 4 hittar du ett förinstallerat spel som heter Astro's Playroom.

PlayStation 5: pris, versioner och var man kan hitta det

Sammanfattningsvis kan vi säga att den nya PlayStation 5 verkar för oss väldigt mäktig, har en har galen grafik (prova Marvels Spider-Man Miles Morales för att tro det), autmärkt spelbarhet, många spel tillgängliga omedelbart (alla PS4) och en innovativ styrenhet.

PS5 är tillgänglig i 2 versioner: med inbyggd blue ray-spelare o allt digitalt. De två modellerna är perfekta identisk ur teknisk synvinkel, bara formen ändras lite (den helt digitala är mindre tjock) och priset. Versionen med blue ray-spelare kostar pengar 499 €, den helt digitala 399€, till dig valet!

Bara varit ute i några dagar, den sålde slut direkt med tanke på de många förbeställningar som gjorts. För tillfället går det att boka på bästa elektroniksajter online för få ett meddelande så snart det blir tillgängligt, till exempel på UniEuro o Euronics.

Lämna ditt betyg