Kategori
guide

Oljefria fritöser, hur de fungerar och var man kan köpa dem

Varmluftsfritöser behöver inte olja för fritering, de kan hålla maten knaprig, men utan fett och kolesterol. Upptäck de bästa nätbutikerna där du kan köpa dem till rabatterade priser med bästa rabattkoder.

Följ en 'äta nyttigt det är det vinnande receptet för att skydda dig från många sjukdomar. Bland de viktigaste fienderna till hälsosam mat är: friterad mat, superkalori, rik på kolesterol och mättade fetter. Pommes frites, blandad stekt mat, friterad fisk är bara några av rätterna, lika oemotståndliga som de är skadligt för vår hälsa, som faller inom denna kategori. 

För att hjälpa den som inte vill ge upp den bruna och krispiga smaken som är typisk för stekning finns varmluftsfritöser. Vi kommer att berätta om det i den här artikeln och även indikera det för dig var man kan köpa dem till ekonomiska priser. 

Hur en varmluftsfritös fungerar

Det kan bero på den alltmer utbredda medvetenheten om att äta hälsosam mat förlänger ditt liv, faktum är att på sistone Varmluftsfritöser är på allas läppar. 

Till skillnad från traditionella, som lagar mat nedsänkt i kokande olja, är dessa fritöser de utnyttjar luften för att nå de höga temperaturer som krävs för matlagning.

Luften kommer uppvärmd tills den idealiska temperaturen uppnås e spunnen vid hög hastighet tack vare en fläkt i apparatens tillagningskammare. Denna "heta vind" lagar maten jämnt, lämnar den mjuk på insidan och torr och krispig på utsidan.

Vi kan säga att varmluftsfritösen fungerar på ett liknande sätt som en förstärkt varmluftsugn, med skillnaden att matlagningen är mycket snabbare tack vare sin lilla storlek.

Vad kan du fritera i air fryer

All mat du skulle steka traditionellt kan också tillagas i en airfryer. Inte bara pommes frites därför, men också kött, fisk och grönsaker.

 

De livsmedel som är bäst lämpade är: klassiska frysta livsmedel färdiga att steka, som fiskfingrar, kroketter, kycklingvingar och nuggets, misshandlade grönsaker, chips, etc. Men oavsett din smak kan du skämma bort din fantasi genom att förbereda dig läckra hälsosamma recept i fritösen, utan olja, vilket håller maten krispig.

Kan man steka utan olja?

För att vara rättvis måste det sägas faktiskt lite olja ska tillsättas även inuti airfryern. För vissa recept är det inte nödvändigt, men i de flesta fall måste du lägga till en eller två teskedar olja till det yttersta. Ett alternativ, som fungerar bättre på vissa livsmedel, är borsta oljan direkt på ytan eller tillsätt några droppar metà couture

Med tanke på de verkligt försumbara mängderna olja är det resulterande kalori-, fett- och kolesterolintaget verkligen inte jämförbart med det för en traditionell fritös eller stekpanna. 

Hur man väljer en airfryer

Airfryers fungerar ganska lika varandra. Innan du köper en, men det finns några aspekter att utvärdera

 • Korgkapacitet: mycket subjektivt, det beror på mängden mat du tänker laga.
 • Maximal temperatur: måste nå minst 200°C.
 • Uppvärmningstid: det måste nå temperatur snabbt, max 3 minuter.
 • konsumtion: i allmänhet förbrukar en fritös mindre än en hårtork och med tanke på de korta tillagningstiderna har denna aspekt inte någon större inverkan på valet.

Var kan man köpa en air fryer online

Varmluftsfritöser säljs på huvudmarknaderna piattaforme di e-handel och i nätbutiker som specialiserar sig på försäljning av hushållsapparater.

Om du är intresserad av att köpa en airfryer nedan visar vi dig en lista över butiker där du kan hitta modeller av bästa märkena till förmånliga priser. Tack vare Best Discounts och länkarna nedan kommer du att kunna använda många Rabattkoder, för att få en ytterligare besparingar på dessa nätbutiker. 

Så även för dina framtida köp, kom ihåg att kontrollera alltid tillgängligheten av erbjudanden, kuponger och rabattkoder på bästa rabatter innan du gör betalningen

14 nätbutiker där du kan köpa varmluftsfritöser

För att ta reda på vilka rabattkoder som finns, klicka på den butik du är intresserad av, kopiera rabattkoden och klistra in den under köpfasen.

  1. AMASON
  2. EPRIS
  3. MEDIEVÄRLDEN
  4. UNIEURO
  5. VÄDUR
  6. PHILIPS
  7. EURONICS
  8. EBAY
  9. GJORT I KÖKET
  10. MÖBLER ALLT
  11. STARKT PRIS
  12. EXPERT
  13. QVC
  14. MD WEBBUTIK
  Lämna ditt betyg