Vad är skillnaden mellan Booking och Airbnb?

Booking.com och Airbnb är två onlinebokningsplattformar som är verksamma inom besöksnäringen, men det finns några viktiga skillnader i deras affärsmodell och de typer av boende de erbjuder.

Booking.com började som en hotellbokningssajt och har sedan dess expanderat till att omfatta en mängd olika boendetyper som lägenheter, fritidshus, bed & breakfast med mera. Plattformen är känd för att erbjuda ett brett utbud av boendealternativ med omedelbar tillgänglighet och fokuserar till stor del på bokning av hotellfastigheter och traditionellt boende.

Airbnb, å andra sidan, började som en marknadsplats som tillåter privatpersoner att hyra ut delar av eller hela sin bostadsyta till tillfälliga gäster. Detta koncept har utökats till att även omfatta unika reseupplevelser och äventyr. Airbnb förknippas främst med mer personliga och "hemtrevliga" boendeupplevelser, vilket ger resenärerna chansen att bo i riktiga hem och leva som en lokal.

Båda plattformarna tillåter användare att filtrera sökningar baserat på olika kriterier, men Airbnb har större tonvikt på personlig anslutning och unik upplevelse under vistelsen, samtidigt som Booking.com är inriktat på att tillhandahålla ett brett utbud av val som är direkt bokningsbara, ofta med möjlighet till gratis avbokning och utan det nödvändiga långsiktiga engagemanget sett på Airbnb.

4/5 - (1 röst)