Varför kan jag inte betala med PayPal på eBay?

PayPal har länge varit en av de viktigaste betalningsmetoderna på eBay, men sedan 2018 har eBay börjat gå mot ett nytt betalningshanteringssystem, kallat "eBay Payment Management" eller "eBay Managed Payments" på engelska. Som ett resultat kommer eBay gradvis att minska användningen av PayPal som en direktbetalningsmetod på deras webbplats.

Om du har svårt att betala med PayPal på eBay kan det bero på att säljaren har placerats på det nya Payment Management-systemet, som inte använder PayPal som primär mellanhand. Genom betalningshanteringssystemet hanterar eBay direkt betalningar och erbjuder köpare olika betalningsmetoder som kreditkort, betalkort, presentkort, Apple Pay och Google Pay. PayPal-alternativet kan vara tillgängligt, men bara som en del av alternativen inbyggda i eBays kassasystem, snarare än som en fristående metod.

För att kontrollera detaljerna bör du titta på betalningssektionen i objektets lista på eBay, där säljaren anger vilka betalningsmetoder de accepterar. Om PayPal inte finns med i listan måste du välja ett alternativ som är kompatibelt med det nya systemet.

Slutligen, om du stöter på tekniska problem i betalningsprocessen kan det vara bra att kontrollera om det finns problem med ditt PayPal-konto eller om det finns tjänsteavbrott som förhindrar transaktioner, även om huvudproblemet fortfarande är eBays övergång till sin egen betalningsplattform. betalningshantering .

4/5 - (1 röst)