Hur mycket får Etsy?

Etsy är en e-handelsplattform fokuserad på att sälja handgjorda, vintageprodukter och hantverk. För att hantera tjänsten och tjäna pengar tar Etsy ut olika avgifter av säljare. Specifika avgifter kan variera något beroende på säljarens land och andra faktorer, men inkluderar vanligtvis:

1. Noteringsavgifter: Etsy tar ut en avgift för varje objekt du listar på plattformen, vanligtvis $0.20 USD per notering.

2. Transaktionsavgifter: När du säljer en vara tar Etsy en procentandel av det totala försäljningspriset, vilket vanligtvis är 5%.

3. Betalningshanteringsavgifter: När du använder Etsys betalningssystem, Etsy Payments, tas en avgift ut för att behandla varje betalning du tar emot. Detta varierar beroende på land och kan inkludera en procentandel av ordersumman plus en liten fast avgift per transaktion.

4. Annonsavgifter: Du kan också registrera dig för valfria tjänster som Etsy Ads, för vilka du betalar en extra avgift för att få mer synlighet för dina produkter på Etsys sökresultat.

Det är viktigt att notera att avgifter kan ändras och säljare bör alltid kontrollera den aktuella avgiftsstrukturen direkt på sajten eller i Etsys supportresurser.

5/5 - (1 röst)