Kategori
guide

RCA-försäkring online: erbjudanden och rabattkoder från de bästa företagen

De bästa försäkringsbolagen online för att teckna billiga RCA-försäkringar och rabattkoder för att spara på bil- eller motorcykelförsäkring.

Du harBilförsäkring löper ut? Innan du förnyar den med företaget du har varit försäkrad hos i flera år, Sök på nätet för att se om det finns billigare försäkringsalternativ.

Ta ut en online bil- eller motorcykelförsäkring det är nästan alltid mer fördelaktigt än en traditionell politik. I den här artikeln kommer vi att försöka förklara varför, med en lista över aspekter att tänka på när du behöver förnya din RCA-policy

Vad är RCA-försäkring och vad innehåller den

Den obligatoriska försäkringen för varje fordon som vill cirkulera i Italien kallas RCA, som står för Civilrättsligt ansvar för motorfordon. Det är användbart för täcka skadorna orsakas i händelse av incident och för detta Det är viktigt för alla motorfordon (bilar, motorcyklar, skotrar, etc.).

Faktum är att i händelse av en olycka Bilansvarsförsäkring täcker alla skador som orsakats på saker och personer inblandade i olyckan, upp till tak som anges i policyn. Enligt lag får dessa gränser inte understiga 6 miljoner euro för skador på människor och 1,2 miljoner euro för skador på egendom. 

Det är viktigt att påpeka det RCA-försäkringen täcker inte skador som bärs av föraren

När du tecknar en bilförsäkring är det dock möjligt att lägga till ytterligare alternativ till dessa grundskydd som krävs enligt lag sidogarantier. De viktigaste är:

 • Avstängd bilförsäkring
 • Stöld- och brandförsäkring 
 • Policy för förarolyckor
 • Vägassistansförsäkring
 • Rättsskyddspolicy
 • Glaspolicy
 • Naturhändelseförsäkring
 • Däckskada 
 • Försäkring för sociopolitiska händelser och skadegörelse
 • Kasko försäkring
 • Befrielse från regress

Il pris, Nämligen kostnaden för försäkringen, kommer att öka beroende på antalet garantier som läggs till försäkringsavtalet.

Andra funktioner i RCA-försäkring är det den förnyas inte tyst, men måste förnyas var 12:e månad och från det ögonblick då försäkringen löper ut du förblir täckt i 15 dagar även om den ännu inte har förnyats.

Vad avgör kostnaden för bilförsäkring

Il kostnad för bilförsäkring, förutom de ytterligare garantier som ingår i avtalet, beror också på den försäkrades meritklass. Låt oss kort förklara vad det är.

Il bonus malus klasssystem ger 18 klasser, i vilka den bästa, den mest fördelaktiga vid tecknande av försäkring, är 1:a klass. När du tecknar RCA-försäkring för första gången, vi börjar från klass nummer 14. Varje år, om de inte gör att vi råkar ut för olyckor, går du vidare en klass.

Tack vare den sk Bersani-dekret dock medlemmar av samma familjeenhet som delar samma bostad, när de tecknar försäkring de kan dra nytta av en av de andra familjemedlemmarnas klass, ärver det utan att behöva börja från den 14:e

Andra faktorer som påverkar kostnaden för försäkringen beror på veicolo. Funktioner som Potenza (skatt hästar), konsumtion (ju mindre den förbrukar, ju mer du använder den, desto större är risken för olyckor), aktiva säkerhetsanordningar installerade (ABS, ESP, TCS minskar sannolikheten för en olycka) bestämmer större eller mindre kostnader.

Sist men inte minst, priset på bilförsäkring beror på försäkringstagarens egenskaper. Jag nybörjare (de under 25 år), den kvinnor (statistiskt sett begår de fler olyckor), de som använder bilen mycket (till exempel för arbete) och vem du bor i städer där flest olyckor inträffar, kommer att betala en högre kostnad.

Hur man sparar på försäkringen och hittar den billigaste

Att teckna en bilförsäkring online är redan bekvämt i sig, men det blir ännu mer tack vare offerte och Rabattkoder som de olika försäkringsbolagen erbjuder regelbundet.

Vi på Rabattkoder samlar alla rabattkoder uppdelade på försäkringsbolag på vår sida och erbjuder dem till dig gratuitamente e alltid uppdaterad. Dra nytta av dem när du tecknar din försäkring, ange den kod du har valt i lämpligt markerat fält.

Vad väntar du på, leta efter din rabattkod e risparmy ytterligare på din RCA-försäkring tack vare Bästa rabatterna!

Här är några av de försäkringsbolag som erbjuder rabattkoder:

Lämna ditt betyg