Kategori
guide

Hur man packar en resväska i sista minuten

Det finns två typer av semesterfirare: de som gillar att planera för att alltid ha situationen under kontroll, och de som packar i sista minuten.

Det finns två typer av semesterfirare: de som gillar att planera för att alltid ha situationen under kontroll, och de som packar sina väskor i sista minuten. Om du är en del av den andra kategorin är den här artikeln för dig, eftersom vi tillsammans kommer att se hur du förbereder din sista minuten-resväska utan att glömma något grundläggande.

Utöver den personliga uppfattningen om organisation kan det hända vem som helst att plötsligt åka iväg för en helg eller en oväntad resa; i det här fallet kan många fastna i den klassiska paniken att packa sin resväska, för att komma fram till din destination och glömma viktiga saker skulle tvinga dig att köpa dem på plats och spendera pengar som du kan ha i din plånbok.

När du har lite tid att förbereda ditt bagage måste du fatta beslut snabbt, med början från vilken typ av bagage du ska använda. Om du reser med flyg med handbagage, kontrollera måtten för ombordstigning, och om möjligt välj en som förvandlas till en ryggsäck. Om resväskan ska gå i lastrummet eller i ett lager så välj en styv och slagtålig modell, gjord av tvättbart material för enkel rengöring.

Det tillgängliga utrymmet beror också på typen av bagage: vi vet att trenden är att stoppa in hela garderoben i resväskan men du måste lära dig att utnyttja det inre utrymmet, inklusive hörnen som ska fyllas med strumpor och vikta underkläder, vilket gör inte skapa volym. Kläder bör också rullas ihop för att ta mindre plats, gör i alla fall ett urval med utgångspunkt från de väsentliga sakerna, för att markera på en lista och kryssa av när de lagts i bagaget. Om du glömmer något sekundärt kan du alltid köpa det under resan eller så fort du anländer. 

Tillbehören i resväskan kan placeras i påsar, skapa fack med förpackningsmaterial för att separera dem noggrant; medelstora föremål eller till och med mycket små - som smycken - kan förvaras i genomskinliga lådor eller påsar, för att utifrån förstå vad de innehåller.

Vissa butiker där du kan köpa resväskor för dina resor

Packar din resväska för havet

Ta först och främst reda på egenskaperna hos platsen du behöver gå till, först och främst temperaturen, och försök förstå om du kommer att göra aktiviteter som kräver teknisk utrustning. 

Om du ska till havet kommer din resväska att bestå av lätta kläder, baddräkter med relativa förändringar, strandtofflor, strandhandduk, solprodukter; om du också vill lägga till madrasser eller gummibåtar kan du lägga dem i din resväska eftersom de tar liten plats. Utöver strandsaker, ta även med något för kvällen och en väska, gärna mångsidig och avslappnad, att kombinera med olika outfits.

Resväska för bergen

Jämfört med att packa en resväska för havet kan packning av en fjällresväska vara mer komplex, om inte annat för att temperaturen i bergen är oförutsägbar och du måste vara redo för vad som helst.

Ta med dig vandringsskor för promenader och utflykter, bekväma bomulls- eller linnekläder för dagen men även en sweatshirt för kvällen. Ännu bättre att överväga en kraftig jacka och en regnjacka med huva, ifall regnet överraskar dig.

Förutom utflykter i naturen kommer det även att finnas dagar med avkoppling och kvällsutflykter, så ta med dig bomullskläder och långbyxor med ytterkläder, som kan användas om det svala vädret är extra bitande. 

Ett annat tillbehör att komma ihåg är solkräm: i de höga bergen är det väldigt lätt att bli solbränd, så skydda alltid huden i ansiktet och axlarna. I ryggsäcken har han även en hatt för att skydda huvudet från solen och avvisande medel mot myggor och andra insekter, för att undvika irriterande bett under promenader. 

Andra utvalda butiker där du kan hitta rabattkoder att spara

Sista minuten köp med rabattkuponger

Som tur är har vi sett hur lite organisation kan hjälpa dig att klara av förberedelserna utan stress. Om du däremot har lite tid tillgänglig, utnyttja kupongerna för att köpa de senaste användbara sakerna, från resväskan - vi har inte alltid den rätta eller mest praktiska modellen - till kostymen eller bergsutrustningen, till vandringsskor och k-vägen. 

Handla online och dra nytta av rabatterna som finns på vår portal, om du hittar varan du är intresserad av, ange koden vid köptillfället och spara!

Lämna ditt betyg