Kategori
guide

Förångande luftkonditioneringsapparater: vad de är, hur de fungerar, var man kan köpa dem

Evaporativa luftkonditioneringsapparater behöver inte el för att kyla rummet och är en ekonomisk lösning för att skydda dig mot värmen. Upptäck de bästa onlinebutikerna för att köpa dem till rabatterade priser med våra rabattkoder.

I evaporativa luftkonditioneringsapparater, eller evaporativa kylare, är en lösning för att skydda dig från sommardagarnas kvava hetta. Uppmärksamhet, vi syftar inte på klassiska luftkonditioneringsapparater, men till särskilda enheter, som de utnyttjar avdunstning av vatten för att kyla rumstemperaturen.

Vi kommer att berätta om det i den här artikeln, och indikerar huvudegenskaperna hos evaporativa kylare, beskriver deras manövermekanism och rekommenderar en serie av onlinebutiker där du kan köpa dem med hjälp av Rabattkoder av bästa rabatter för spara.

Vad är evaporativa luftkonditioneringsapparater

Förångningskylare kan sänka temperaturen i en miljö genom att utnyttja avdunstning av vatten, (nästan) utan att förbruka el. Du fattade rätt, du kan göra temperaturen i ditt rum eller vardagsrum behaglig samtidigt som du förbrukar en försumbar mängd el. 

För att göra detta utnyttjar de principen omentalpi för förångning av vatten, eller:

den värme som krävs för att förånga en mol av ett ämne vid dess kokpunkt vid standardtryck.

Denna princip, känd sedan urminnes tider (egyptierna använde den för årtusenden sedan), gör det möjligt för det evaporativa kylskåpet att arbete använder vatten istället för energi.

Evaporativa luftkonditioneringsapparater används också av livsmedelsindustrin för hålla maten fräsch och kunna bevara den längre, särskilt i mycket varma områden och där el inte alltid finns. 

Hur en evaporativ luftkonditionering fungerar

Förångningskylare drar därför fördel av evaporativ kylningsprincip. För att förstå vad det är, tänk på den mänskliga organismen, som producerar svett för att kyla kroppstemperaturen efter ansträngning. När det gäller temperaturen i en miljö beror kylningen av luften på absorptionen av den termiska energin som finns i själva luften på grund av avdunstning.

En evaporativ kylare består av en vattentank med insidan en förångare (vilket vi skulle kunna jämföra med en sorts svamp), som förblir fuktig tills vattnet har avdunstat helt. En fläkt trycker luften genom "svampen" och eftersom vattnet har lägre temperatur än luften blir den utgående luften svalare än den inkommande luften.

Om du har möjlighet att sätta in någrakallt vatten, eller för att placera torris framför fläkten blir kyleffekten ännu större.

För- och nackdelar med evaporativa kylare

 • PROFFS. Fläkten och andra små elektroniska komponenter representerar le enda källan till konsumtion energia. jag är en giltigt alternativ till luftkonditioneringsapparater, som istället har hög förbrukning.
 • PROFFS. Till skillnad från väggmonterade luftkonditioneringsapparater, som inte kan tas bort när de väl är fixerade, har de fördelen att de kan installeras lätt att transportera.
 • MOT. Deras kyleffekt det är inte jämförbart med en luftkonditioneringsapparat. 
 • MOT. Tanken måste fyllas på ofta och förmågan att kyla miljön minskar med tiden.  

Eftersom den är idealisk att använda under korta perioder eller i små miljöer rekommenderar vi använd dem i kombination med en luftkonditionering. Faktum är att genom att alternera deras användning kommer du att spara mycket på förbrukningen. 


Bärbara luftkonditioneringsapparater utan extern slang: ett alternativ att utvärdera

Om du letar efter en enhet kraftfullare än evaporativa kylare på samma gång ett alternativ till klassiska väggklimatanläggningar, du kan överväga att jag bärbara luftkonditioneringsapparater utan externt rör.

Dessa enheter har den tredubbla fördelen med förbrukar mycket mindre energi, behöver inte vara det fäst på väggen e kostar mycket mindre av klassiska luftkonditioneringsapparater. De har inte en effekt som är jämförbar med den hos rörluftkonditioneringsapparater, som använder köldmediegas för att kyla miljön.

Deras kylkapacitet är mindre, men eftersom de inte är utrustade med en kylmotor behöver de inte det externa röret för att släppa ut. Bärbara luftkonditioneringsapparater utan externt rör använder ett filter, kylt med isbitar, genom vilket luftflödet som genereras av en fläkt transporteras.

Bärbar Air Breeze luftkonditionering: ett annat alternativ 

Il Air Breeze luftkonditionering Det är en kompakt men kraftfull luftkonditionering, som har fördelen av konsumera mindre av klassiska luftkonditioneringsapparater och inte kräver byggnadsarbete, eftersom kräver inte installation

Den har en effekt på endast 75 watt, jämfört med över 1.200 XNUMX watt hos en klassisk luftkonditionering, men den lyckas ändå kyla ett rum. OCH lätt att flytta, eftersom den är lätt och utrustad med 4 hjul har den en 4 liters vattenbehållare och 2 isbitar med kylvätska ingår.

Var kan man köpa en evaporativ luftkonditionering

Förångande luftkonditioneringsapparater finns till försäljning på huvudmarknaderna piattaforme di e-handel och i nätbutiker som specialiserar sig på försäljning av hushållsapparater.

Om du är intresserad av att köpa en evaporativ luftkonditionering nedan hittar du en lista över nätbutiker som du kan dra nytta av vår Rabattkoder för att få en ytterligare besparingar. Välj vilket märke och modell av kylskåp du föredrar, klistra in rabattkoden i lämpligt fält under köpfasen och få ännu mer förmånliga priser. 

Kom ihåg att kontrollera alltid tillgängligheten av erbjudanden, kuponger och rabattkoder på Bästa rabatterna även för dina framtida köp. 

10 nätbutiker där du kan köpa evaporativa luftkonditioneringsapparater

För att ta reda på vilka rabattkoder som finns, klicka på den butik du är intresserad av, kopiera rabattkoden och klistra in den under köpfasen.

  1. AMASON
  2. EPRIS
  3. MEDIEVÄRLDEN
  4. UNIEURO
  5. PHILIPS
  6. EURONICS
  7. EBAY
  8. STARKT PRIS
  9. EXPERT
  10. QVC
  Lämna ditt betyg