Kategori
guide

Onlinekurser: de bästa plattformarna för distansutbildning

En viktig del av de tjänster som kan tillhandahållas via Internet är onlinekurser. Under de senaste åren har distansutbildningssektorn genomgått en oöverträffad tillväxt. Om onlineinlärning tills nyligen mest var avsedd för dem som hade...

En viktig del av de tjänster som kan tillhandahållas via Internet utgörs av online-kurser. Under de senaste åren sektorn för Distans utbildning har genomgått en oöverträffad tillväxt. Om tills nyligenonline lärande den var mest avsedd för dem som hade svårt att närvara personligen de senaste månaderna, tack vare hälsonödsituationen, distansundervisning har blivit en väsentlig nödvändighet.

Det måste sägas att till sin natur att av utbildning online det är en av de sektorer som bäst har anpassat sig till den digitaliseringsprocess vi upplever. Som bevis på detta finns det tiotusentals onlinekurser, gratis och betald, finns på webben. De är verkliga yrkes- och yrkeskurser behörig att släppa erkända certifikat, som förutom att berika den kulturella bakgrunden, är användbara för hitta jobb eller delta i en konkurrens.

Fördelarna med onlineutbildning

Fördelarna med att gå en onlinekurs är många.

 • Flexibilitet i tider. De låter dig följa din egen studietakt tack vare tillgång till lektioner 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.
 • Flexibilitet i sättet att använda. Kurserna kan följas från smartphones, surfplattor, bärbara datorer, PC och andra enheter, var du än är.
 • Olika kurser. Listan över onlinekurser är nästan oändlig.
 • Erkänt certifikat. Många onlinekurser tillhandahåller utfärdande av ett erkänt certifikat som är användbart för att starta eller fortsätta din yrkeskarriär.
 • Delning. När du registrerar dig på en utbildningsplattform online blir du en del av en community, där du kan utbyta information, idéer, dela projekt och hämta ömsesidig inspiration.

E-learning: onlineplattformar där du kan följa utbildningar

L 'online-lärande den är baserad på användningen av multimediateknik som är tillgänglig via Internet som vi vanligtvis kallar tekniska plattformar

När du anmäler dig till en onlinekurs på någon av dessa plattformar har du tillgång till en serie lektioner som laddas upp av läraren, åtföljda av material av alla slag (textdokument, grafik, videor, presentationer, etc...). Det klassiska användningssättet inkluderar en serie inspelade lektioner, tillgängliga när som helst.

Då finns det webbseminarium, dvs realtidslektioner, under vilka du har möjlighet att interagera med läraren och som när som helst görs tillgängliga för studenten för granskning när som helst.

Le multimediaplattformar som du kan följa onlineutbildningar det finns många och var och en har specifika egenskaper. Nedan beskriver vi några av dem som vi anser vara mest giltiga.

1. Udemy

Med över 130.000 XNUMX onlinevideolektioner, hanterar denna plattform det största utbudet av kurser i världen, som berikas med nytt innehåll som publiceras varje månad.

På Udemy undervisar lärare från hela världen och erbjuder kurser i 65 språk till miljontals inskrivna studenter.

En sådan katalog klarar av att täcka alla huvudintressen för dem som letar efter en onlinekurs. De tematiska områdena som finns är: Utveckling, Ekonomi och redovisning, Marknadsföring, Kontorsproduktivitet, IT och mjukvara, Personlig utveckling, Undervisning och universitetsstudier, Business, Design, Foto och Video, Livsstil, Hälsa och Fitness, Musik. 

Lite sammanfattande data:

 • 40 miljoner studenter
 • 70.000 lärare
 • 155.000 XNUMX onlinekurser
 • 480 miljoner registrerade registreringar
 • 115 miljoner minuters videolektioner
 • 65 språk
 • 7.000 XNUMX företagskunder.

2. Coursera

Denna e-lärande plattform är på engelska men innehåller också många videolektioner på italienska (eller på originalspråket men med undertexter på vårt språk) lätt att välja tack vare ett filtersystem.

Med över 77 miljoner studenter har redan utbildat sig, Couresera samarbeta med bortom 200 prestigefyllda universitet och företag globalt, och garanterar videolektioner på begäran om ekonomi, datavetenskap, datavetenskap, språk och många andra ämnen, inklusive gratis kurser och universitetsexamen till ett förmånligt pris.


3. Livslärande

Livslärande är en Italiensk plattform tillägnaddistansutbildning som erbjuder utbildningsteknologi tillämpad på träningsprogram som hanteras av italienska tränare och träningscenter.

Den är aktiv i 3 länder och har mer än 100.000 studenter och bortom 5.000 XNUMX onlinekurser. Enligt företagets VD är målet för detta onlineutbildningscenter:

Att ge människor möjlighet att använda teknik för att påskynda och förbättra inlärningsprestanda och förbättra livet för varje elev.

4. Imorgon Academy

Med över 500.000 XNUMX elever har redan utbildat sig, mer än 140 onlinekurser med erkänt certifikat i katalogen och 1.500 XNUMX företag som letar efter profiler, Akademi imorgon è ett av de största e-lärande nätverken i Italien.

Plattformen är specialiserad på utbildningar och har utmärkelsen att ha en fast kostnad, vilket garanterar obegränsad tillgång till kurser och relaterat material, tillgängligt 24 timmar om dygnet, 24 dagar i veckan.

Naturligtvis finns det många fler plattformar där det är möjligt att ta onlinekurser. Det finns till exempel: Ninja Academy, Google Digital Training, Oberlo Level Up, HubSpot Academy, Edx och Google Skillshop som erbjuder specifika onlinekurser för vissa yrken.

De bästa onlineplattformarna för att skapa och sälja onlinekurser

Om du inte är student, men befinner dig på andra sidan lokalen kan du vara intresserad av skapa och sälja onlinekurser. Här är de bästa plattformarna för att göra det:

Lämna ditt betyg