Kategori
guide

Solskyddsmedel: hur man väljer den bästa och var man kan köpa den online

En guide som hjälper dig att välja det bästa solskyddet för dina behov. Upptäck rabattkoderna för att köpa den till rabatterade priser i de bästa onlinebutikerna.

Du behöver inte gå runt det: när du är du måste skydda dig i solen, applicera solskyddsmedel på områden av huden som utsätts för solljus. 

Solen är vår primära livskälla, väsentlig för produktionen av vitamin D, men samtidigt är den också det farlig, eftersom det ökar risken att utvecklas melanom och hudcancer. För att inte tala om det påskyndar åldrandet av epidermis, accentuerar hudfläckar, såsom rynkor och hudfläckar. 

Det är därför det är nödvändigt att skydda dig själv genom att använda en av de många typerna av Solskydd på marknaden. I den här artikeln kommer vi att ge dig några råd om hur man väljer den som bäst passar dina egenskaper och behov. Slutligen kommer vi att förse dig med Rabattkoder att användas för att köpa dem till förmånliga priser i olika nätbutiker.

Hur man väljer solkräm: solfilter

I filter solkrämer är användbara för skydda ultravioletta strålar av solen, de som bestämmer brännskador på huden och i värsta fall provocerar de sjukdomar potentiellt mycket farligt för hälsan.

Filtren fungerar som verkliga hudbarriärreflekterar ultravioletta strålar så att de inte kan tränga in i huden. De ämnen som används mest för att skydda UV-strålar ärzinkoxid e il titandioxid

där 3 typer av ultravioletta strålar:

 • UVA: de orsakar inte solbränna, men är de som tränger djupt in i epidermis, vilket orsakar åldrande av vävnaderna och försvagar immunförsvaret.
 • UVB: dessa är de strålar som är ansvariga för solbränna och hudcancer.
 • UVC: de är till stor del skyddade av ozonskiktet som finns i jordens atmosfär och utgör inga problem. 

Det bästa man kan göra är att köpa solskyddsmedel utrustade med UVA- och UVB-filter, för att få bredast möjliga skyddsband.  

Solskyddsfaktorn (SPF)

SPF, akronym för Solskyddsfaktor, är det nummer du läser på krämförpackningen och som faktiskt indikerar skyddsfaktor av produkten. Ju högre denna siffra, desto mer skyddar krämen under en längre tid.

Till exempel skyddar en kräm med SPF 30 huden i 30 gånger den tid som behövs för att orsaka solbränna utan skydd. SPF är relaterade till UVB-strålar, just de som orsakar solbränna, och inte UVA-strålar, vars skadlighet inte kan mätas direkt eftersom de genom att tränga djupt in i vävnaderna utövar en icke synlig skadlig verkan. Existera 4 nivåer av SPF-skydd:

 • bassa: SPF 6 till 10
 • Media: SPF 15 till 25
 • Alta: SPF 30 till 50
 • Molto alta: SPF över 50

Hudtypen

Det säger sig självt hur mycket hudtyp påverkar valet av solskyddsmedel. För alla hudtyper - torr, fet, normal, etc. – ett solskyddsformat rekommenderas. Här är de viktigaste formaten som finns på marknaden och deras indikationer beroende på hudtyp. 

 • kräm. Eftersom den är väldigt tät och fet, därför ännu svårare att sprida, är den idealisk för torra skinn. Den sitter länge på huden.
 • Latte. Med en mer flytande konsistens är den lättare att breda ut, men mindre motståndskraftig; den måste därför appliceras på nytt flera gånger.
 • Spray. Nebulisering är praktiskt och snabbt, användbart för att nå de mest obekväma delarna av kroppen.
 • Gel. Den har en lättare konsistens än kräm, men tenderar att torka ut huden; den är därför indikerad för oljig hud.
 • olja. Till sin natur är den väldigt fet, så den passar bättre med torr och uttorkad hud.  
 • Stick. Användbar för att nå känsliga områden, som ögonkonturen, som annars är svårare att skydda.

4 tips för att använda solskyddsmedel effektivt 

 1. Undvikdirekt exponering i solen i hetaste timmarna av dagen.
 2. Oavsett tid, undvik att stanna mycket tid under solen.
 3. Applicera åtminstone solkräm 20 minuter innan att utsätta dig för solen.
 4. Effekten varar ett par timmar, så kom ihåg att applicera det igen då och då under dagen, speciellt efter att ha badat.

Var kan man köpa solskyddsmedel online

Förutom traditionella butiker finns solkrämer till försäljning på de viktigaste e-handelsplattformarna och i onlinebutiker specialiserade på personlig vård, såsom onlineapotek och paraapotek. Om du är intresserad av att köpa en speciell solkräm, erbjuder vi dig en lista över butiker där du hittar olika typer och format.

Använda i Rabattkoder som du hittar på bästa rabatter kommer du att kunna få en ytterligare besparingar på att köpa solskyddsmedel. Dra nytta av det och kom ihåg kolla sidan regelbundet, innan du gör något onlineköp. 

10 nätbutiker där du kan köpa solskyddsmedel

För att ta reda på vilka rabattkoder som finns, klicka på den butik du är intresserad av, kopiera rabattkoden och klistra in den under köpfasen.

Lämna ditt betyg