Kategori
guide

Trådlösa hörlurar och Bluetooth-hörlurar: de bästa modellerna

De bästa trådlösa over-ear-, on-ear- och Bluetooth-hörlurarna Funderar du på att köpa ett par trådlösa hörlurar men vet inte hur du ska välja den bästa modellen för dina behov? Nedan listar vi huvudfunktionerna i tre produktkategorier: over-ear-hörlurar on-ear-hörlurar...

De bästa trådlösa over-ear-, on-ear-hörlurarna och Bluetooth-hörlurarna

Funderar du på att köpa ett par trådlösa hörlurar men vet inte hur du ska välja den bästa modellen för dina behov? Nedan listar vi huvuddragen för tre produktkategorier:

  1. over-ear hörlurar
  2. on-ear hörlurar
  3. hörlurar i örat

som du letar efter trådlösa spelhörlurar, Bluetooth-hörlurar att idrotta eller trådlösa hörlurar för att lyssna högupplöst musik, nedan hittar du de mest populära produkterna på marknaden och många erbjudanden och rabattkoder att köpa de bästa märkena online.

1. Hur man väljer over-ear hörlurar: funktioner och funktioner

Vi pratar om over-ear hörlurar, de där öronkåporna omsluter öronen helt av lyssnaren, vilket möjliggör större isolering från externa brus.

- Fördelar: större isolering från utsidan, djupare bas, integrera större högtalare som ger bättre ljudkvalitet (särskilt vid hög volym).

– Nackdelar: större, tyngre och skrymmande, mindre praktisk att transportera.

Trådlösa modeller fungerar i två lägen: eller med protokollet bluetooth eller med en trådlös anslutning med radiofrekvens.

2. Hur man väljer on-ear hörlurar: funktioner och funktioner

On-ear-hörlurar skiljer sig från over-ear-hörlurar, eftersom jag paviljonger vilar på öronen utan att helt omsluta dem

- Fördelar: mindre stor och skrymmande, lättare att transportera (särskilt de vikbara modellerna).

– Nackdelar: mindre isolering från utsidan, men vissa modeller kompenserar med avancerade system för att minska omgivningsbuller.

Liksom over-ear-hörlurar fungerar de i två lägen: med Bluetooth-protokollet eller med en trådlös radiofrekvensanslutning. Mer sällsynt är de modeller som med infraröd teknik, på grund av det mycket begränsade handlingsfältet.

Ljudkvalitet: vilka parametrar att kontrollera i over-ear- och on-ear-hörlurar:

Risposta i frekvens

Det mäts i Hz och är det frekvensområde som hörlurar kan återge. Det mänskliga örat kan uppfatta frekvenser mellan 20 och 20.000 XNUMX Hz, därför måste det optimala området för frekvenssvaret för en hörlur helt innehålla dessa värden för att låta örat höra allt som är möjligt att höra.

Mot bakgrund av vad som har sagts skulle det vara värdelöst ett bredare frekvensområde? Inte nödvändigtvis, låt oss ta exemplet med professionella studiohörlurar, som vanligtvis har ett frekvenssvar mellan 16 Hz och 28.000 20 Hz. Även om detta intervall inkluderar värden som är ohörbara för det mänskliga örat (eftersom de inte är mellan 20.000 och XNUMX XNUMX Hz ), förutsätter bättre teknik vilket inkluderar högre ljudkvalitet oavsett.

Impedans

Det mäts i Ohm eller Volt/Ampere och är hörlurarnas motstånd mot ljudsignalen. Vanligtvis ju högre impedans desto bättre ljudkvalitetrådet är dock att ha hörlurar och en källa där ljudet återges med samma grad av impedans. Det kan faktiskt hända att ett mycket högt impedansvärde på hörlurarna kräver en extra förstärkare, som endast i vissa fall och i högkvalitativa produkter är integrerad i hörlurarna.

Känslighet

Det mäts i decibel (dB) och är ljudtrycket som garanteras av hörlurarna. Utan att gå för tekniskt kan vi säga det ju högre känslighet, desto bättre blir hörlurarna, eftersom för att samma volym ska uppnås kommer hörlurar med högre känslighet att lyckas med mindre ansträngning än hörlurar med ett lägre värde.

Active Noise Cancellation (ANC)

Det vill säga möjligheten att eliminera alla ljud och brus utanför källan som spelas. Det sker tack vare mikrofoner integrerade i hörlurarna som spelar in externa ljud och återger dem i realtid med en 180° fasinvertering. Ej att förväxla med den passiva brusreduceringen som helt enkelt ges av hörlurarnas ergonomi, som genom att helt täcka öronkåporna dämpar yttre ljud ytterligare.

3. Hur man väljer BlueTooth-hörlurar: funktioner och funktioner

När vi pratar om trådlösa hörlurar syftar vi oftast på in-ear hörlurar, den mest utbredda, det vill säga de där gummispetsarna förs in direkt i hörselgången. De utnyttjar Bluetooth-protokoll för att ansluta till uppspelningsenheter och har en räckvidd på 10 meter. Det finns två typer av trådlösa hörlurar:

– Trådlösa hörlurar: med en kabel som ansluter de två hörlurarna till varandra

– Äkta trådlösa hörlurar: som inte har någon kabel (till exempel AirPods från Apple)

Nyckelfunktioner för att checka in ett par Bluetooth-hörlurar:

Frihet

Hur länge håller ett fulladdat batteri? Hur lång tid tar det att ladda batteriet? Utöver denna grundläggande information är det användbart att veta om modellen du väljer har funktionen snabb laddning, vilket gör att du kan ladda batteriet på några minuter för att kunna använda hörlurarna i ungefär en timme.

Controlli

Närvaron av vad vi en gång skulle ha kallat knappar är väldigt användbar eftersom de låter dig svara på samtal, höja eller sänka volymen, ansluta till röstassistenter (Siri, Google, etc...). Vanligtvis sitter kontrollerna i kabeln som ansluter den högra hörluren till vänster eller integreras direkt i de äkta trådlösa hörlurarna.

Microfono

För att bedöma kvaliteten på en mikrofon är den mest användbara parametern dess förmåga att minska externt brus medan du talar.

Ljudkvalitet

Huvudparametrarna att utvärdera är desamma som over-ear och on-ear hörlurar: frekvensrespons, impedans, känslighet och brusreducering, som du kan läsa ovan.

Apple AirPods Pro: funktioner och pris

Det är värt att göra en separat diskussion för Apple AirPods Pro, som är placerade överst i intervallet av äkta trådlösa in-ear-hörlurar från Apple.

De är utrustade med aktiv brusavstängning, funktion av snabb laddning (5 minuter för en timmes lyssning) ed adaptiv utjämning för att automatiskt anpassa musiken till din öronform.

I Airpods-paketet hittar du tre par gummikuddar utbytbara (beroende på öronstorlek), trådlöst laddningsfodral som erbjuder mer 24 timmars batteritid e 4,5 timmars musikuppspelning. Idrottare kommer att vara glada att veta att de är det vatten- och svettbeständig. De finns tillgängliga på Mediaworld till priset av 199 Euro.


De bästa märkena av trådlösa hörlurar och Bluetooth-hörlurar: onlineerbjudanden

Det är möjligt att köpa trådlösa hörlurar och Bluetooth-hörlurar online i butikerna i de stora e-handels- och elektronikbutikerna, som t.ex. amason, eBay, ePrice, Mediavärlden, Euronics e unieuro. På bästa rabatter hittar du kupong e Rabattkoder att köpa dina trådlösa hörlurar till ännu lägre priser i var och en av dessa butiker.

Over-ear trådlösa hörlurar

Bland de bästa märkena av over-ear trådlösa hörlurar som vi rekommenderar att du köper är: Bose, Sony, Sennheiser, Philips, JBL, Jabra, Bowers & Wilkins och AKG. Om du är nyfiken på att veta vilka de bästa modellerna för trådlösa hörlurar med över-örat 2020 är, nedan är rankningen som upprättats av TechRadar.

De 10 bästa OVER-EAR trådlösa hörlursmodellerna 2020

 1. Sony WH-1000XM4
 2. Bose brusreducerande 700
 3. Bowers & Wilkins PX7
 4. Jabra Elite 85H
 5. Bose QuietComfort 35 II
 6. Philips PH805
 7. Sennheiser Momentum 3 trådlös
 8. AKG N60NC trådlös
 9. JBL Tune 750BTNC
 10. Microsoft Surface-hörlurar 2

On-ear trådlösa hörlurar

När det gäller on-ear trådlösa hörlurar inkluderar de bästa märkena för närvarande: Grado, Sony, AKG, Bowers & Wilkins, Master & Dynamic, V-Moda, Klipsch och Beats. Nedan listar vi de bästa modellerna av on-ear trådlösa hörlurar från 2020, enligt rankingen som upprättats av TechRadar.

De 10 bästa ON-EAR trådlösa hörlursmodellerna 2020

 1. Grado SR60e
 2. Sony WH-CH510
 3. AKG N60NC trådlös
 4. Bowers & Wilkins PX5 trådlös
 5. V-Moda XS
 6. Master & Dynamic MW50+
 7. Klipsch Referens On-Ear II
 8. Klass GW100 trådlös
 9. Beats Solo 3 trådlös
 10. Adidas RPT-01

In-ear Bluetooth-hörlurar

Bland de bästa märkena av Bluetooth-hörlurar kan vi lista följande: Optoma, Bowers & Wilkins, OnePlus, Sennheiser, Bose, SoundMAGIC, Beats och Jaybird. Inspiration återigen från den ranking som tagits fram av TechRadar, nedan listar vi de bästa Bluetooth-hörlursmodellerna från 2020.

De 10 bästa Bluetooth-hörlursmodellerna 2020

 1. Optoma NuForce BE Sport4
 2. Bowers & Wilkins Pi3
 3. Sennheiser CX Sport
 4. OnePlus Bullets Wireless 2
 5. SoundMAGIC E11BT
 6. Jaybird Tarah Pro
 7. Jaybird X4
 8. Beats X
 9. Bose QuietControl 30
 10. Slår PowerBeats
Lämna ditt betyg