Kategori
guide

Myror i huset, bilen och trädgården, hur man utrotar dem permanent: erbjudanden och rabattkoder

På sommaren kan myror bli en mardröm. Ta reda på hur du blir av med det permanent.

Sommaren är säsongen då myror attackerar igen, och angrepp av hem och trädgårdar blir frekventa. Det beror på att de varma årstiderna är den period då myror går på jakt efter mat, och det är ingen slump att de platser där vi hittar dem oftast är köket eller på de platser där vi äter.

Lyckligtvis finns det flera botemedel, naturliga och andra, för att bli av med myrors irriterande pest: låt oss se hur man utrotar dem utan att tillgripa disinfestation (rekommenderas endast vid bokstavliga invasioner).

Hur man utrotar myror i huset

Köket är förvisso det mest utsatta rummet i huset, för även om vi sopar det varje gång efter att ha ätit kan smulor rinna ut både på golvet och på hyllorna. Myror attraheras av godis, så var särskilt uppmärksam på spår av sockerhaltiga drycker eller livsmedel; den första goda vanan att odla är att alltid diska efter att ha ätit och undvika att lämna dem i diskhon för länge. Det andra är att alltid rengöra med en dammsugare. ägna särskild uppmärksamhet åt miljöerna där du förvarar dina fyrbenta vänners skålar.

Men renlighet ensam är inte tillräckligt, så om du hittar dig själv invaderad av myror man kan använda fällor att sätta både hemma och ute: det vanligaste är matbeten som också kan köpas i stormarknader, som lockar myrorna inne i en bur och sedan dödar dem. Dessa är effektiva men giftiga produkter, så var försiktig speciellt om det finns barn och djur i huset.

Förutom fällor finns det också sprayer för att spraya längs rummens omkrets eller nära sprickorna där myrorna kommer ut; Med ett mycket utvecklat luktsinne irriterar lukten av dessa produkter dem och eliminerar dem en gång för alla.

Hur man utrotar myror från trädgården

Den massiva närvaron av myror i trädgården kan orsaka skador på växter och fruktträd. Lyckligtvis är de lätt att upptäcka grupperade i en fil, men om du inte märker det i tid kan de ta bort frukten från träden och angripa hela delar av trädgården, vilket gör det svårt att göra självbesvär.

Bland de lösningar som är designade för trädgården, på marknaden kan du hitta dubbelsidiga tejper belagda med antimyrämnen, för att placeras direkt på trädens bark: ett effektivt och säkert botemedel för växter, som du kan skydda genom att beskära grenar som nuddar marken så att myrorna inte har några handtag för att snabbt nå toppen. Det är viktigt att identifiera myrstacken och agera på den genom att spraya myrspray assisterad med andra naturliga avstötande produkter som:

  • Citron juice
  • Kanel
  • vinäger
  • Mint
  • Kaffesump

I trädgården kan du också använda natriumbikarbonat, florsocker, pulveriserad öljäst, vilket skapar föreningar att sprida på kritiska punkter som kommer att hålla myror och andra typer av insekter borta. Använd även klibbiga och klibbiga ämnen för att fånga dem och kom ihåg att rengöra stigar och väggar med vatten blandat med tvål.

Hur man utrotar myror i bilen

Det kan hända att du hittar myror även i din bil och det är ett stort problem. Om detta händer måste du noggrant rengöra interiören och ta några försiktighetsåtgärder i beaktande, inklusive:

• undvika parkera under träden och kom ihåg att alltid lämna fönstren stängda om detta skulle hända;

• var uppmärksam på att bilen är ren, det kan finnas tuggummi, godisförpackningar, smulor eller annat runt omkring som lockar myror;

• just i detta avseende, när du rengör bilen, använd dammsugaren inte bara på säten och mattor utan även på klädsel och luftventiler, samt mellan tygvecken där eventuella matrester lättare kan häcka sig.

Om du spiller en sockerdryck eller något sött i din bil, rengör det drabbade området omedelbart, som Socker är den mat som lockar myror mer än någon annan en masse.

In-house biltvätt är mer noggrann om du tar din bil till biltvätt minst en gång i månaden; noggrann och noggrann rengöring eliminerar inte bara alla spår av mat utan även lukter som kan locka myror.

Rengör slutligen även däck och fälg eftersom myror kan komma in i bilen därifrån; använder en kemisk behandling för att avskräcka dem från att klättra.

Om problemet kvarstår kan du också använda fällor med bete och sprayer i bilen, försöka använda dem på natten eller när du kan hålla bilen stilla ett tag, för att förhindra att lukten stör dig.

Var man kan köpa specifika produkter

Nedan erbjuder vi dig en lista över butiker där du kan hitta specifika produkter för utrota myror.

Använd rabattkoderna du hittar på Best Discounts för att spara ytterligare.

För att ta reda på vilka rabattkoder som finns, klicka på den butik du är intresserad av, kopiera rabattkoden och klistra in den under köpfasen.

Lämna ditt betyg