Kategori
guide

Rätt tillbehör för att komma tillbaka till gymmet

Rätt tillbehör för att återvända till gymmet: väska, handduk, vattenflaska

Förutom nyårsafton vet alla att perioden par excellence för nystart är september: från skolan till att återvända från semester till goda avsikter att fortsätta, som att anmäla sig till gymmet efter att ha skjutit upp det i månader på grund av mer eller mindre välgrundade skäl. 

Om du äntligen har bestämt dig för att ta steget och sätta din fot in viktrum, du behöver skaffa tillbehören för att börja träna på rätt fot: förutom passande skor och kläder behöver du även skaffa en stor väska där du kan lägga allt du behöver, inklusive en vattenflaska och handdukar eller badrock för att duscha. 

Du hittar alla dessa saker i onlinebutikerna på vår lista längst ner på sidan, där du kan använda kupongrabatten för att spara pengar: läs artikeln och ha kul med shopping, trevlig läsning!

Gymtillbehör: väska, handduk, vattenflaska

Gymväskan är oumbärlig, eftersom den innehåller resten av tillbehören och du kan ta den med dig till jobbet, ha den i bilen eller redo utanför dörren, så att även när du är sen kan du skynda dig att träna utan tvekan att ha glömt något. En bra gymväska ska ha tillräckligt med utrymme för att rymma klädbyten, ifall du går och tränar efter jobbet utan att först gå hem, och en morgonrock om du väljer att duscha direkt efter träningen. Gymväskorna finns i alla fall i olika former och färger, så du kan välja den modell du gillar bäst också utifrån närvaron av dragkedjor eller praktiska innerfickor för att optimera utrymmet.

Vad ska man lägga i väskan? Först och främst handduken: du behöver den för att transportera bort svett medan du tränar men också för att använda mattor och utrustning du ligger på, så ta med ett par för säkerhets skull, en att använda under träning på utrustningen och en för att torka ansiktet. Om du duschar på gymmet, ta med morgonrocken, gärna i mikrofiber eftersom den absorberar mer och tar mindre volym i väskan, samt mikrofiberhanddukar som du kan hitta i alla storlekar och färger på rea i sportbutiker. 

Vattenflaskan är ett måste, för att återfukta efter träning och alltid ha till hands. Om du väljer en termisk modell kommer vattnet som finns inuti att hålla temperaturen och du kommer att kunna dricka färskt vatten även utan kylskåpet (inte för kallt dock, speciellt om du precis har tränat och är svettig). Termoflaskan är i alla fall användbar både på gymmet och på kontoret så att du kan optimera ditt köp genom att använda den hela dagen. 

Gymkläder: tekniska tyger och rätt skor 

För att träna behöver du bekväma kläder, inte för lösa men inte för åtsittande, gjorda av tekniskt och andningsbart tyg, vilket gör att du kan svettas samtidigt som du undviker den vridande traseffekten. I butiker dedikerade till sport kan du hitta tekniska kläder gymkläder för kvinnor och män, men du kan även använda linne eller t-shirts av bomull; kvinnor kan välja sportleggings och förstärkta toppar, som gör löpning och hopp lättare. 

Förutom rätt kläder gör skor skillnaden: sneakers för träning ska användas för det enda syftet och det är det, inte utanför gymmet för att undvika att de blir smutsiga eller förstörda i förtid. Välj en bekväm modell som passar din fot perfekt, med hänsyn till strumpor – bomull eller frotté – som kan göra skon något smalare. Bättre att spendera lite mer eller åtminstone tänka på att välja den perfekta sneakern snarare än att få ont i fötterna eller – ännu värre – en ankelskada. Köp dina nya sneakers i sportbutiker online, som erbjuder en serie modeller av alla typer och märken.

Här är några butiker där du kan köpa tekniska kläder och spara med rabattkoder:

Gymtillbehör plus

Vi är bra med grunderna, men du kan lägga till ytterligare ett par användbara träningstillbehör till din inköpslista. Den första är handskar, att bära för att hantera skivstängerna eller använda stången utan att halka eller skada händerna, den andra är hörlurar för träning i takt med musik. Vem gillar inte att träna med bakgrundsmusik, speciellt när man utför repetitiva övningar eller springer på transportband; ett bra par auricolari kommer att hålla dig sällskap, den bekvämaste modellen är Bluetooth-modellen som låter dig utföra övningarna helt fritt. 

Nu när vi har gjort upp listan över tillbehör att skaffa innan du börjar träna är det bara att köpa dem och sedan springa snabbt till gymmet.

För att börja handla, ta en titt på listan över butiker vi har valt, där du kan använda rabattkoder och kuponger för att spara: 

Lämna ditt betyg