Kategori
guide

De bästa brädspelen för vuxna och barn

Brädspel har gått ur modet. I eran av onlinespel, surfplattor och konsoler är de gamla kartongerna fulla av tärningar, kort och polletter avsedda att stanna kvar på vinden och samla damm. Vi skämtar såklart! Aldrig som under den här perioden har...

Brädspel har gått ur modet. I eran av onlinespel, surfplattor och konsoler är de gamla kartongerna fulla av tärningar, kort och polletter avsedda att stanna kvar på vinden och samla damm. 

Vi skämtar såklart!

Aldrig tidigare har brädspel kommit tillbaka till modet som under den här perioden. Att behöva spendera mer tid inom väggarna i vårt hem har fått oss att återupptäcka dessa tidsfördriv med sin vintagecharm som hade muntrat upp oss så många eftermiddagar och kvällar som barn.

Vid sidan av de tidlösa stora klassikerna, som Risk, Monopoly eller Trivial Pursuit, har brädspelsmarknaden sett födelsen av många nya titlar, okända för barn från 80- och 90-talet, men mycket bekanta för millennials och nya generationer.

Vi tog en ögonblicksbild av sektorn för brädspel som kan köpas online och tog den genom den mest kända e-handeln i världen: Amazon, där det är möjligt att köpa de bästa brädspelen för tillfället.

På Migliori Rabatter hittar du alltid många kuponger och rabattkoder för shopping på Amazon. Kolla vilka rabattkoder som finns tillgängliga genom att klicka på knappen nedan och om du vill spara, använd dem för att köpa det brädspel du föredrar.


De 10 mest sålda brädspelen på Amazon

#1 Disney Villainous – Vilken skurk skulle du vilja vara?

 

SPELFUNKTIONER: För 2 till 6 spelare, 10 år och äldre. Varaktighet från 60 till 120 minuter.

SYFTE MED SPELET: Du väljer en av de mest kända skurkfigurerna från Disneys serier – Queen of Hearts, Captain Hook, Prince John, Ursula, Maleficent eller Jafar – och spelar som den karaktären för att få honom att uppnå sitt personliga mål som är kopplat till historien om det dålig kille.

PRIS: 49,89 €

#2 Dobble – Blick, reflexer och snabbhet!

SPELFUNKTIONER: Från 2 till 8 spelare, från 6 år. En match varar i snitt 15 minuter.

SYFTE MED SPELET: Dobble är ett snabbt och omedelbart kortspel där spelare, inför två kort som var och en innehåller 8 symboler av olika storlekar, måste hitta den enda symbolen som är gemensam. Det verkar lätt att säga, men tack vare de 50 symbolerna i olika storlekar som slumpmässigt placeras på de 55 korten är utmaningen allt annat än enkel. Det är perfekt för barn, men det är en riktig idé för även de mest erfarna spelarna.

PRIS: 15,10 €

#3 Risk! – Ren strategi

SPELFUNKTIONER: För 3 till 6 spelare, rekommenderas från 10 år och uppåt.

SYFTE MED SPELET: Risk är brädspelet som har fascinerat generationer i över 40 år! Synonymt med strategi är målet med spelet att vara den första som når ditt hemliga mål och vinner. Stora nyheter: tillägget av regeln "Time Attack" som låter dig ställa in spelets varaktighet till en timme, vilket påskyndar vissa faser av spelet. 

PRIS: 33,67 €

#4 Gissa vem? – Interaktivt spel för barn

SPELFUNKTIONER: 2 spelare, från 6 år. 

SYFTE MED SPELET: Var den första att upptäcka din motståndares mystiska karaktär genom att ställa frågor till honom som bara kan besvaras "ja" eller "nej". Varje gång du får ett svar kan du eliminera vissa tecken, tills bara en återstår.

PRIS: 16,99 €

#5 Tandläkare Kokos – Bli inte biten!

SPELFUNKTIONER: För 2 till 4 spelare, från 4 år. 

SYFTE MED SPELET: Cocco Dentista är en utmaning för morgondagens barntandläkare! Du måste dra ut krokodilens smärtsamma tand men om du av misstag väljer den som gör ont, kommer krokodilen inte att tänka två gånger och kommer att stänga munnen med ett gott bett. Den som blir biten först förlorar.

PRIS: 19,99 €

#6 Exploding Kittens – Ett explosivt spel!

SPELFUNKTIONER: Från 2 till 5 spelare, från 7 år. En match varar i snitt 15 minuter.

SYFTE MED SPELET: Syftet med denna kattrussiska roulette är inte att explodera! Spelare drar kort tills någon drar ett Exploding Kittens-kort, då spelaren exploderar och elimineras, såvida de inte har ett Defuse-kort på handen som kan desarmera Exploding Kittens-kortet.

PRIS: 33,05 €

#7 Dixit – En unik upplevelse!

SPELFUNKTIONER: Från 3 till 6 spelare, från 8 år. En match varar i snitt 30 minuter.

SYFTE MED SPELET: Varje spelare har kort med bisarra illustrationer i sina händer och varje bild har en kryptisk fras, men bara en av bilderna är den rätta! Berättaren kommer i hemlighet att välja ett av sina kort genom att ge en kort beskrivning bestående av en mening eller en ledtråd. De andra spelarna kommer i hemlighet att välja vilka av deras kort som passar beskrivningen... och när korten väl har valts kommer varje spelare att i hemlighet försöka gissa vilket kort som är det rätta! 

PRIS: 26,91 €

#8 Scrabble – Spelet som förbättrar ditt ordförråd

SPELFUNKTIONER: Från 2 till 8 spelare, från 6 år. En match varar i snitt 15 minuter.

SYFTE MED SPELET: Scrabble är inte bara ett roligt spel, utan det förbättrar också ditt ordförråd genom att låta dig veta nya ord varje gång du spelar. Målet är att få högsta poäng genom att komponera ord på spelplanen i korsordsstil. 

PRIS: 19,99 €

#9 100 spel United Board Game!

SPELFUNKTIONER: För 2 till 12 spelare, från 4 år. 

SYFTE MED SPELET: En samling bräd- och kortspel fulla av överraskningar, för att tillbringa sorglösa stunder med familj och vänner. Det innehåller 100 olika varianter av brädspel: från de mest klassiska och välkända till de ursprungliga och ovanliga. Den låter många personer spela (upp till 12 personer) och är därför utmärkt för alla tillfällen.

PRIS: 13,99 €

#10 Mime – Spelkort för barn

SPELFUNKTIONER: För 2 till 6 spelare, från 4 år. 

SYFTE MED SPELET: Målet med spelet är att imitera handlingen eller djuret som illustreras på kortet för att få de andra spelarna att gissa. Det traditionella mimspelet skräddarsytt för förskolebarn. Spelet innehåller 50 kort som visar söta karaktärer med roliga ansikten och poser. Den som gissar flest imitationer vinner.

PRIS: 7,90 €

Lämna ditt betyg