Kategori
guide

De bästa elektriska skotrarna: priser, funktioner och onlineerbjudanden

De bästa elektriska skotrarna: funktioner, priser och onlineerbjudanden Antalet skotrar du ser på våra gator växer för varje dag. Det kan bero på deras förmåga att röra sig lätt i stadstrafik, för deras låga konsumtion, för deras ekologiska natur...

De bästa elektriska skotrarna: funktioner, priser och onlineerbjudanden

Antalet skotrar som kan ses rulla runt på våra gator växer för varje dag. Det kommer att bero på deras förmåga att rör sig lätt i stadstrafiken, för låg förbrukning, för dem ekologisk natur eller för att både vuxna och barn gillar dem, faktum är att de senaste åren har den elektriska versionen av den klassiska push-scootern slagit ut sin egen goda andel av marknaden. 

Det första övervägandet är det elektriska skotrar har väldigt lite med traditionella att göra, som var tänkta mer som leksaker än som riktiga transportmedel. Idag har konceptet vänts och elektriska skotrar har blivit det symbol för hållbar mobilitet i staden. Jämfört med traditionella modeller är de utrustade med en motor, monterad på chassit och drivs av uppladdningsbara batterier, och kommandon för acceleration e bromsning placerad på styret.

Hur man väljer den bästa elektriska skotern: huvudfunktionerna

Innan du beskriver komponenterna som en bra elscooter ska ha är det viktigt förstå vilken användning du vill göra av denställer dig själv några frågor. Hur många gånger kommer jag att använda den? Hur många kilometer kommer jag att åka varje dag? Kommer jag att köra den i mer eller mindre ojämn terräng? Måste jag bära den med kollektivtrafiken? Beroende på svaren på dessa frågor kommer vissa funktioner att vara användbara snarare än andra. 

Till exempel, om du gör långa resor batteritiden spelar en grundläggande roll, precis som lättheten eller att kunna vika tillbaka på sig själv vid behov skulle göra skillnaden lasta i bilen eller på kollektivtrafiken. Låt oss nu titta närmare på de olika aspekterna att tänka på när du vill köpa en elskoter. 

Kraft och hastighet

Kraft är en av de viktigaste sakerna, som till exempel ska utvärderas om du rider utmanande eller inte precis platta vägar. Effekten, som mäts i Watt, varierar generellt från 250W till 1600W, vårt råd är att gå mot en motor på minst 500W.

Med tanke på att en elektrisk skoter enligt lagen inte kan överstiga 25 km/h är maxhastigheten för en modell med medelhög räckvidd runt 35-40 km/h. Sedan finns det modeller som till och med överskrider dessa hastigheter.

Bärbarhet (vikt och hantering)

Från vikt och beror på möjligheten att fälla ihop fordonet på sig själv manövrerbarhet och att enkelt kunna transportera den i bagageutrymmet på bilen eller på fullsatt kollektivtrafik. 

I allmänhet föreslår vi att du föredrar styrka, soliditet, och sedan tyngd, om du måste ta itu med det längre och mer utmanande rutter, kanske också utvärdera modeller utrustade med plats. Välj omvänt lättare och mer hanterbara modeller. 

Frihet

Från typen av batteria och denfrihet av elskotern, det vill säga sträckan du kommer att kunna färdas innan du behöver ladda batteriet. Vanligtvis är detta avstånd cirka 40 km. 

Detta är dock inte den enda faktorn att utvärdera med avseende på batteriet. Förutom autonomi är det viktigt att ta hänsyn till batteritid över tid, det vill säga antalet gånger jag kommer att kunna ladda den innan den behöver bytas ut och laddningstidd.v.s. hur lång tid det tar att ladda batteriet helt (vanligtvis 4-5 timmar).

Hjul, bromsar och fjädring

Typen av hjul beror på vilken typ av väg som tas med skotern. För relativt korta resor i stan är de till exempel att rekommendera små och lätta hjul, vilken skada större smidighet och lättmanövrering, medan större och mer motståndskraftiga hjul är bättre lämpade för mindre linjära och lite stötiga spår. 

Det finns olika typer av hjul, med eller utan innerslang. De uppblåsbara hjulen ger större dämpning (och därför komfort), större stabilitet e kurvgrepp, samt större hastighet, det är ingen slump att de är monterade på modeller i den medelhöga prisklassen. De har dock nackdelen att de kan bli punkterade e de måste blåsas upp ibland.

Mot, små och rejäla hjul, utan innerslang, har fördelen av bli inte punkterad, men de ger mindre stabilitet, grepp vid kurvtagning eller i väta e hastighet.

Andra, lite mer tekniska, aspekter att utvärdera är: suspensioner – mer eller mindre stel fram och bak – materialet av cirklar – de i ligan anses vara bäst – dvs kullager.

Också Freni är grundläggande kan en bra bromsning göra skillnad, särskilt i stadstrafik. Det finns olika typer, a disco, en trumma, elektroniska, mekaniska och så vidare, men vi vill inte bli för tekniska. Låt oss säga att prestandan hos skivbromsar är bättre än trumbromsar, speciellt i vått tillstånd.

De bästa märkena av elektriska skotrar: onlineerbjudanden 

Det är möjligt att köpa en elskoter online, i specialaffärer och i butikerna i huvudbutikerna som t.ex. DecathlonamasonMediavärlden 

unieuro. På Bästa rabatter hittar du kupong e Rabattkoder att köpa din elscooter till ännu lägre priser i var och en av dessa butiker.

Bland de bättre märken som vi rekommenderar att du köper online är: Segway, Xiaomi, Beeper, Razor, Takira och Ducati. Om du är nyfiken på vad de är i bästa modellerna 2021, rapporterar vi under rankningen som upprättats av den specialiserade webbplatsen scooterelettrico.pro.

De 5 bästa elscootermodellerna 2021

1. Ninebot från Segway ES2 det bästa någonsin – från 409€

2. Rakhyvel E300 det billigaste

3. BEEPER FX1000 den bästa terrängbilen

4. Takira Tank Typ 800TT den snabbaste

5. Xiaomi M365 det bästa förhållandet mellan kvalitet och pris

Lämna ditt betyg