Kategori
guide

De bästa smartklockorna: funktioner, funktioner och onlineerbjudanden

Smartwatch, översätt bara detta ord från engelska för att förstå hur användbara dessa enheter kan vara och förenkla de små åtgärder som var och en av oss utför varje dag. Faktum är att tekniken inuti dessa "smarta klockor" gör att du alltid har...

Smartwatch, översätt bara detta ord från engelska för att förstå hur användbara dessa enheter kan vara och förenkla de små åtgärder som var och en av oss utför dagligen. Faktum är att tekniken inuti dessa "smarta klockor" gör att du alltid har det mesta av funktionaliteten hos en smartphone på handleden.

Med en smartklocka är det, förutom de mest grundläggande åtgärderna, som att svara på ett telefonsamtal, läsa eller skicka ett meddelande på Whatsapp eller skicka ett e-postmeddelande, möjligt att använda många appar som är identiska med de som är installerade på din smartphone och det är självklart att denna aspekt öppnar en värld av möjligheter.

Du kan utnyttja det medan du gör det fysisk aktivitet, med hjälp av stegräkningsfunktionen eller övervakning av blodtryck och hjärtfrekvens. Om du äger ett system hemautomation, det kan fungera för att tända och släcka belysningen, höja och sänka luckorna och i allmänhet att styra alla hemautomationssystem.

Kort sagt, trots namnet så ska en smartklocka inte alls ses som en lite mer avancerad klocka, utan snarare som en förlängning – eller en kringutrustning, om man så vill – av enheten som den är ansluten till.

Hur man väljer den bästa smartklockan: huvudfunktionerna

Innan du beskriver de olika typerna av smartklockor och de funktioner som dessa enheter ska ha är det viktigt förstå vilken användning du vill göra av den. Vissa kan till exempel fungera som en förlängning av din telefon, medan andra marknadsförs som enheter som fokuserar specifikt på hälsa.

I denna mening är det användbart att ställa några frågor till dig själv för att förstå vad de är de aspekter du bryr dig mest om e de åtgärder som utförs oftast.

 • Använder jag den för sportaktiviteter? I det här fallet kommer jag att välja en klocka med pulssensor och GPS.
 • Måste jag bära den på stranden eller i poolen? Om svaret är ja måste den vara vattentät.
 • Skulle jag gilla det om det såg ut som en klassisk kronograf? I det här fallet kommer designen att ha prioritet framför andra funktioner.

När dessa aspekter är klarlagda kommer de att vara möjliga utvärdera funktionerna och funktionerna hos en smartklocka.

Operativsystem och appar tillgängliga

Att välja smartwatch-operativsystem Det beror på smartphonens operativsystem som du äger. Det finns tre mest populära operativsystem för smartklockor:

 • Apple Watch OS, kompatibel ENDAST med iPhone (från iPhone 5 och framåt), som äger bortom 20.000 XNUMX appar tillgängliga.
 • WearOS från Google, kompatibel med alla enheter Android (från version 4.4 och framåt) och i vissa enheter även med iPhone, men med mindre funktionalitet än vid användning med Android-enheter. Googles Wear har också tusentals appar optimerade för din plattform och låter dig installera dem direkt på klockan utan att behöva använda din smartphone.
 • Tizen OS, enhetsspecifik öppen källkodsplattform Samsung. Den har begränsningen att om du vill lägga till appar till smartklockan kan de bara laddas ner i Tizen-butiken och även om utbudet växer är det inte jämförbart med de andra två operativsystemen.

Visa

Rutor o cirkulär, använder smartwatch-skärmar LCD-skärmar o AMOLED display, som låter dig visa foton och innehåll med rikare, ljusare färger, men resulterar i en kortare batteritid. Även om tillverkarna gör stora framsteg för att förbättra batteriernas effektivitet, om deras livslängd är en grundläggande aspekt för dig, överväg en svartvit display.

Displayen kan vara pekskärm o beröringsfri. Vi rekommenderar smartklockor med pekskärm på skärmar som inte är för små, annars kan det bli svårt att välja element. Många smartklockor, som Apple Watch, integrerar en pekskärm utöver pekskärmen digital krona eller gudar sidoknappar, för att användas för att snabbt zooma in på innehåll, bläddra igenom det och aktivera andra funktioner.

Design och anpassning

De bästa enheterna erbjuder möjligheten att välj färg och material på remmen, eller färg, finish och storlek på urtavlan, med möjlighet att byta ut dem med tiden, till exempel remmen, en viktig aspekt om så önskas anpassa din smartklocka.

Även bekvämlighet eller hur lätt klockan fäster är viktiga aspekter. Det är bättre att undvika krokar som är skrymmande och kräver för mycket kraft för att öppna och stänga. Den mest uppmärksamma på utformning de kommer att välja smartklocka med runda urtavlor, vilket gör dem mer lika traditionella klockor.

Kondition, puls och GPS-funktioner

Medan vissa smartklockor är beroende av din smartphone för spårning av motoraktivitet, har de flesta minst en integrerad stegräknare och flera har också en pulsmätare. Vissa modeller har också GPS, mycket användbar under corsa eller bicicletta för att övervaka tillryggalagd sträcka och tempo. Naturligtvis har GPS en betydande inverkan på batteritiden.

rådet: om avsikten är att använda smartklockan främst för att övervaka dina träningspass, kanske det bästa valet är att gå mot en fitness tracker med liknande funktionalitet som en smartklocka, som t.ex Fitbit Versa eller linjerna Garmin vivoactive, som också låter dig ändra urtavlan och läsa aviseringar.

Mobila betalningar

Många smartklockor har en chip NFC inuti och du kan använda dem till göra betalningar även om du inte har din telefon med dig. Alla modeller av Apple Watch har Apple Pay aktiverat (igen, fungerar även om du inte har din iPhone med dig), stödjer Wear OS-enheter Android Pay, Medan Samsung Pay, Samsungs mobila betalningssystem, fungerar på alla dess senaste modeller.

Batteri-liv

Batteriet i de flesta smartklockor med färgskärm brukar hålla en till två dagar. Smartklockor som kan ringa har ännu kortare batteritid. Apple Watch, till exempel, varar cirka 18 timmar på en laddning.

Många enheter, som Apple Watch och Samsung Gear Sport, använder trådlös laddning, tack vare vilket det inte är nödvändigt att ansluta enheten direkt till en laddare utan helt enkelt placera den på en laddningsskiva.

De bästa smartwatch-märkena: onlineerbjudanden

Det är möjligt att köpa en smartklocka online, på de viktigaste e-handelssajterna och i de stora elektronikbutikernas nätbutiker. På Bästa rabatter hittar du kuponger och rabattkoder för köp din smartklocka till ännu lägre priser i butiker som amasonePriceMediavärldenEuronics o unieuro.

Bland de bästa märkena som vi rekommenderar att du köper online är: Apple, Samsung, Fitbit, Fossil, Honor, Xiaomi, Huawei, Garmin och Mobvoi. Om du är nyfiken på att veta vilka som är de bästa modellerna 2021, rapporterar vi nedan rankingen som upprättats av den specialiserade webbplatsen techradar.com. Att känna till prezzi klicka på modellerna.

De 10 bästa smartklockorna 2021 och var man kan köpa dem online

 1. Apple WatchSE
 2. Samsung galaxy klocka 3
 3. Titta Apple 6
 4. Fitbit Versa 3
 5. Samsung Galaxy Watch Active 2
 6. Fitbit Versa Lite
 7. Fossil Sport
 8. Honor magic watch 2
 9. Tic Watch Pro 3
 10. Titta Apple 4
Lämna ditt betyg