Kategori
guide

Gaming anteckningsbok: funktioner och ekonomiska erbjudanden online

De är ofta dyra, tunga, skrymmande och har kort batteritid, ändå älskar vi dem eftersom de tillåter oss att spela var vi än är. Vi pratar om spelbärbara datorer, som tack vare deras utmärkta prestanda tillåter oss att leva oförglömliga spelupplevelser...

De är ofta dyra, tunga, skrymmande och har kort batteritid, ändå älskar vi dem eftersom de tillåter oss att spela var vi än är. Låt oss prata om gaming anteckningsbok, som tack vare deras utmärkta prestanda tillåter oss att njuta av oförglömliga spelupplevelser trots deras storlek.

Den första frågan du bör ställa dig själv innan du köper en spelanteckningsbok är: behöver jag verkligen det? Det kommer att verka trivialt, men en bärbar speldator kan inte ersätta en stationär PC, inte heller kan det utvärderas som sitt alternativ, på grund av kostnader, prestanda och spelkomfort.

Kan vara användbart för dem som måste resa ofta och behöver en enhet som kan transporteras överallt. Var dock försiktig, utan en strömkälla tillgänglig - till exempel på ett flygplan - tar batteriet i en bärbar speldator slut efter några timmar och dess inte särskilt kompakta dimensioner gör det obekvämt att bära med sig under dagen.

En annan fråga att ställa är om du kommer att använda den bara för att spela eller också för att göra andra saker, kanske för att arbeta med det, för beroende på fallet måste vissa hårdvarukomponenter föredras framför andra, som vi kommer att se senare.

Spelanteckningsbok: funktioner och komponenter

Med detta sagt, låt oss gå vidare till egenskaperna som en bra speldator måste ha. Vi sammanfattar dem schematiskt nedan, utan att bli för tekniska.

Vikt och dimensioner

Vikten på en bärbar dator kan variera från 2 till 5 kg, i allmänhet gäller regeln lägre vikt = lägre prestanda. De skärmstorlek är grundläggande, även här måste en kompromiss hittas mellan enkel transport och njutning av att spela framför en 18-tumsskärm snarare än en 13-tums, med tanke på att större spelbärbara datorer kan nå mått 50 x 35 cm.

Grafik och grafikkort

Grafikkortet är grundläggande och gör skillnaden mellan en klassisk bärbar dator och en spel. Han är mästaren Nvidia, monterad både på medel-låga modeller och framför allt ovanpå enheterna. Bland de bästa modellerna av grafikkort för bärbara speldatorer hittar vi:

 • Nvidia RTX-20 (högre ände)
 • Nvidia 1660 (mellanklass)
 • Nvidia GTX1550  (ekonomisk räckvidd) 

Processore

Som grafikkortet, ett bra sådant CPU det är grundläggande eftersom det påverkar alla allmänna aspekter av maskinen, vilket säkerställer bättre prestanda även under spel. De processorer som är mest installerade i spelbärbara datorer är Intel. Du kan välja mellan i5, i7 o i9 enligt kraven. Om du använder livestreamingprogram, som förbrukar en bra del av CPU-kraften, är det lämpligt att välja en i7 eller en i9, annars går en i5 bra.  

RAM

Minimikravet för bra RAM-minne, tillräckligt för att garantera flytbarhet, både när du spelar och surfar, är 8 GB. När kraften ökar så ökar priset. En bra kompromissa med kvalitet/pris är 16 GB RAM.

Lagringsminne

Rådet är att välja en SSD-minne, kraftfullare än de gamla hårddiskarna, som fortfarande är utbredda. Om så önskas kan hybridlösningar övervägas, där ett 128 eller 256 GB SSD-minne, på vilket man installerar operativsystemet och de spel vi använder mest, kan kombineras med en hårddisk på 500 GB eller mer för lagring av data. fil.

Skärm

Skärmen måste vara lämplig för det valda grafikkortet. Kan vara glänsande eller matt, den första ger större ljusstyrka, men i starka naturliga ljusförhållanden kan den ge irriterande reflektioner, den andra anpassar sig bra till svagt ljus, men färgerna är mindre ljusa.

La bildskärmens upplösning av en spelbärbar dator i mellanklassen får inte vara lägre än den klassiska standarden Full HD 1920 x 1080. Om du flyttar upp i prisklassen är enheter med 4K-skärmar och 3840 x 2160 upplösning mycket populära. Uppdateringsfrekvens det är en viktig aspekt, om du vill ha kvalitetsprestanda bör det inte gå under 120 / 140Hz. Du kanske vill överväga en pekskärm, men det är inte en viktig aspekt för spel och förbrukar mer batteri.

batteri

Som nämnts räcker batteriet i en bärbar speldator inte särskilt länge, från 3 till 6 timmar, särskilt beroende på grafikkortsström och skärmstorlek.

Pris

En gaming anteckningsbok är i allmänhet mycket dyrare än en generisk bärbar dator. Tre prisklasser kan övervägas:

 • billiga anteckningsböcker från 600 € till 1.200 XNUMX €
 • mellanklass anteckningsbok mellan € 1.200 och € 2.000
 • avancerad anteckningsbok över 2.000 €

De bästa spelbärbara datorerna: billiga erbjudanden online 

Det är möjligt att köpa de bästa spelbärbara datorerna på de viktigaste e-handelssajterna och i elektronikbutikernas onlinebutiker. På Best Discounts hittar du kuponger och rabattkoder för att köpa din favoritspelanteckningsbok till ännu lägre priser på amasonePriceMediavärldenunieuro o Euronics.

Om du är nyfiken på vad migliori gaming anteckningsbok den 2021, rapporterar vi under rankningen som tagits fram av sajten TechRadar. För att ta reda på priserna, klicka på modellerna.

De 10 bästa spelbärbara datorerna 2021

  1. Asus ROG SE G14
  2. Asus TUF A15
  3. MSI GS66 Stealth
  4. Asus ROG Zephyrus M15 GU502
  5. MSI GT76 Titan
  6. Asus ROG Zephyrus S GX701
  7. Razerblad 15 (2020)
  8. MSI GE66 Rider
  9. Gigabyte Aorus 17G
  10. Dell G5 15 SE (2020)

  Lämna ditt betyg