Kategori
guide

Ny digital marksänd: bonusar för att köpa kompatibla tv-apparater och rabattkoder för dekoder

Övergången till den nya digitala marksända kommer att sluta i juni 2022 och många gamla tv-apparater kommer inte längre att fungera från september 2021. Ta reda på hur du kontrollerar om din tv är kompatibel och hur du får €100-tv-skrotbonusen.

Den nya DVB-T2 digital marksänd TV: när och vad förändras

Från och med den 7 juli, alla som vill köpa en ny tv kommer att kunna dra nytta av den så kallade "TV skrotningsbonus”, ett ekonomiskt bidrag från regeringen för att uppmuntra skrotning av gamla vitvaror och köpa nya. Maxbeloppet av bonusen är € 100.

Denna åtgärd läggs till gammal "TV-bonus" på 50 €, tillgänglig i ett par år redan. Frågan uppstår spontant: varför dessa incitament?

Alla vet inte att i Italien har nedräkningen börjat som kommer att leda till ny digital marksänd DVB-T2. Det nuvarande DVB-T1-överföringssystemet kommer gradvis att överges, för att definitivt läggas åt sidan från juni 2022.

När övergången väl har skett, många tv-apparater kommer inte längre att ta emot signalen av det nya digitala marknätet och därför kommer de inte längre att kunna användas för att titta på TV.

Så här kontrollerar du om din TV är kompatibel med den nya digitala marksändaren

Generellt sett bör alla tv-apparater som köps efter 1 januari 2017 vara lämpliga för att ta emot tv-signalen. Om du vill kontrollera om din TV är kompatibel med standarderna för det nya digitala marknätet kommer det att räcka för dig ställ in den på kanal 100 eller 200 och kolla vad som visas på skärmen.

 • Om du ser en skärm som säger: "HEVC Main10-test” (även på bara en av de två kanalerna), kan du vara säker: din TV är kompatibel med nya DVB-T2.
 • Se ingenting visas istället, från och med juni 2022 måste du ingripa, så här.

Om du har en köpt TV före 2017 och du har verifierat att det inte kommer att fungera har du två alternativ tillgängliga:

 • skrota den e köp en ny, dra nytta av "TV-skrotningsbonusen" från ministeriet för ekonomisk utveckling;
 • köp en dekoder som, ansluten till den gamla TV:n, gör att du kan fortsätta att ta emot den nya DVB-T2-signalen. Lite som det som hände när det skedde övergången från analog tv till digital marksänd för några år sedan.

Vad händer från september 2021?

Övergången, i verkligheten, startar redan i september 2021, eftersom från och med detta datum kommer det att finnas övergång till MPEG4-standarden.

Många av TV-apparaterna köpt före 1 januari 2017 de kan börja få mottagningsproblem och inte fungera redan i september 2021dock är MPEG4-standarden redan implementerat på TV-apparater till försäljning i cirka tio år, kommer att påverka ett mindre antal enheter jämfört med det digitala markbundna problemet.

Pelle verifiering om din är bland dem, kommer det att räcka för dig ställ in den på kanaler från 501 och framåt av nuvarande digitala marksända. Om du ser kanalerna du har inget att oroa dig för, din TV kommer att fortsätta att fungera även efter september 2021. Annars måste du vidta åtgärder som föreslagits.

Hur den gamla "TV-bonusen" och "TV-skrotningsbonusen" fungerar

Il gammal "TV-bonus":

 • har ett värde av 50 €;
 • den kan användas både för att köpa en dekoder och en TV;
 • kan täcka hela köpesumman;
 • Familjer med en ISEE-inkomst på mindre än 20.000 XNUMX euro kan dra nytta av det.

Den nya "TV-skrotningsbonusen":

 • det är 20 % rabatt och upp till max 100 € för köp av en ny TV;
 • gäller inte avkodaren;
 • Det finns ingen inkomstgräns.

Den goda nyheten är att om du uppfyller de krav som krävs, de två bonusarna är kumulativa. 

Var kan man köpa en dekoder eller en ny TV online

Oavsett om du vill köpa en dekoder eller skrota din gamla TV, hittar du modeller från de bästa märkena till försäljning på de viktigaste e-handelsplattformarna och i onlinebutiker specialiserade på försäljning av hushållsapparater.

Nedan erbjuder vi dig en lista över butiker där du kan köpa avkodare och TV-apparater som är kompatibla med den nya digitala markbundna till avgjort fördelaktiga priser. Använd i Rabattkoder som du hittar på Bästa rabatter (länkar finns nedan) för få ytterligare besparingar på dessa nätbutiker.

11 nätbutiker där du kan köpa en dekoder eller en TV

För att ta reda på vilka rabattkoder som finns, klicka på den butik du är intresserad av, kopiera rabattkoden och klistra in den under köpfasen.

 1. MEDIEVÄRLDEN
 2. UNIEURO
 3. EURONICS
 4. EXPERT
 5. AMASON
 6. EPRIS
 7. PHILIPS
 8. EBAY
 9. STARKT PRIS
 10. QVC
 11. MD WEBBUTIK
Lämna ditt betyg