Kategori
guide

Luftrenare: hur de fungerar, effektivitet och onlineerbjudanden

Luftrenare: vad de är och hur de fungerar Luftrenare eller luftrenare är bärbara enheter som, tack vare inverkan av särskilda filter, kan rena luften från miljön där de är placerade från föroreningar. Även om det aldrig har bevisats vetenskapligt...

Luftrenare: vad de är och hur de fungerar

I luftrenare o luftrenare de är bärbara enheter som, tack vare verkan av särskilda filter, kan rena luften från den miljö där de är placerade från föroreningar. Även om det aldrig har bevisats vetenskapligt att de kan förebygga luftvägssjukdomar, är de användbara för dem som lider av denna typ av patologi eller störning.

Vilka typer av partiklar och föroreningar kan luftrenare filtrera?

Flera studier har funnit att en luftrenare av god kvalitet, t.ex Dyson Pure Cool, kan ta bort dammkvalster, pollen, formar och andra allergener, samt fina pulver av smog och luftföroreningar. Enligt vissa tester utförda av webbplatsen Altroconsumo.it i själva verket verkar det som när de används på rätt sätt, bidrar luftrenare till minska symptomen på allergisk rinit, särskilt hos dem som är allergiska mot så kallade inhalanter.

Uppenbarligen varierar prestanda för varje enhet beroende på modell och filter som används. Luftrenare har i alla fall visat sig mindre effektiv för att absorbera andra typer av föroreningar, för det första labila organiska blandningar, kemikalier – vissa potentiellt cancerframkallande som t.ex bensen och formaldehyd - kommer ursprungligen från cigarett rök, produkter för städning av huset, målarfärger av möbler och väggar, profumi för miljön och textilier av gardiner och soffor.

Om du vill fördjupa dig i ämnet kan du registrera dig på webbplatsen Altroconsumo.it där du, genom att bli medlem, får möjlighet att konsultera resultaten av de tester som utförts på 7 modeller av robotdammsugare.

Coronavirus: är luftrenare effektiva mot Covid-19?

Tekniskt sett kan filtren i en kvalitetsluftrenare fånga upp partiklarna från SARS-CoV-2-viruset, som har en diameter på cirka 0,125 mikron, därför mycket större än de som dessa enheter kan fånga.

Det är dock inte vetenskapligt bevisat att luftrenare kan förhindra spridning av smittämnen som coronavirus och experter är överens om att det är effektivare att hålla fönstren öppna i några minuter flera gånger om dagen.

I vilket fall som helst, filtren de är utrustade med behåller helt enkelt viruset, inte eliminerar det, så när du byter filter är det alltid bra att vara uppmärksam och använda de förebyggande åtgärder vi är vana vid (handskar och mask först och främst).

Jonisatorer och ozongeneratorer

Vissa luftrenare använder en teknik som kallas jonizzazione, kapabla att blockera spridningen av mögel och bakterier men inte ta bort andra föroreningar. Dessutom kan dessa enheter generera ozon, vilket även vid låga halter i en sluten miljö är skadligt för kroppen.

Bästa märken av luftrenare: Dyson, Philips, Beghelli, Xiaomi, onlineerbjudanden

Det är möjligt att köpa luftrenare online i butikerna i de stora e-handels- och elektronikbutikerna, som t.ex. amason, eBay, ePrice, Mediavärlden, Euronics e unieuro. På Best Discounts hittar du kuponger och rabattkoder för att köpa luftrenare till ännu lägre priser i var och en av dessa butiker. Nedan hittar du några modeller i olika prisklasser.

DYSON Pure Hot+Cool

Renar, värmer och fräschar upp luften i hela rummet.

Utrustad med tre intelligenta sensorer och två speciella filter, kan den upptäcka och fånga förorenande partiklar och osynliga gaser och sprida ren luft till varje hörn av rummet.

Enheten sprider ett kraftfullt och enhetligt flöde på över 290 liter renad luft per sekund och är fjärrstyrbar via Dyson Link-appen som ger realtidsdata om inomhus- och utomhusluftkvalitet, temperatur, luftfuktighet och filtrets återstående livslängd.

Philips 3000i-serien luftrenare

Ren, allergenfri luft på bara några minuter.

Upptäcker och tar bort de tre huvudsakliga inomhuslufthoten i realtid: partiklar, skadliga gaser och allergener. Färgkodning av luftkvalitet gör att du enkelt kan identifiera ditt hems luftförhållanden på ovansidan av luftrenaren.

Specialfiltret har 3 lager. Förfiltret fångar upp damm och hår, det aktiva kolfiltret tar bort skadliga gaser och obehagliga lukter, NanoProtect HEPA-filtret fångar upp ultrafina partiklar så små som 0,003 mikron.

Beghelli SanificaAria 30 renare

Luftdesinfektionsmedel med patenterad UV-OXY-teknik.

Denna serie professionella UV-C-desinfektionsmedel använder den patenterade uvOxy®-teknologin och har en testad effektivitet på upp till 99,9 % på virus och bakterier, inga ozonutsläpp och ingen exponering för UV-C-källor.

Ett fläktsystem kanaliserar luften inuti SanificaAria och, vid kontakt med ultraviolett ljus, kommer det ut sanerat, vilket undviker skadlig direktkontakt med ultravioletta strålar och förhindrar produktion av ozon.

Xiaomi Mi Air Purifier Pro luftrenare

Perfekt för medelstora lägenheter.

Testad för att eliminera 99.97 % av partiklarna på mindre än en kvart i miljöer på upp till 72 kvadratmeter, avger den vid maximal effekt ett flöde på 10.000 XNUMX liter ren luft per minut.

Utrustad med ett standardfilter som kan reducera PM 2.5 till nästan noll och 2 andra filter mot bakterier och kvalster som kan köpas separat, den här enheten kan fjärrstyras med Xiaomi Mi Home-appen.

Lämna ditt betyg