Kategori
guide

Myggmedel: vilka är bäst och var kan man köpa dem

En guide för att lära dig om de aktiva ingredienserna och olika format av de mest effektiva antimyggmedel. Upptäck rabattkoderna för att köpa dem till rabatterade priser i de bästa onlinebutikerna.

Om du letar efter en lösning för skydda dig från myggor, du är på rätt plats. I den här artikeln kommer vi att ge dig några råd om hur man väljer ett hudavvisande medel mot myggor passar dina behov, med tanke på att det finns olika typer på marknaden, var och en med olika egenskaper och effektivitet.

I slutet av inlägget hittar du även en lista över onlinebutiker för att köpa din favoritprodukt a rabatterade priser, tack vare Rabattkoder tillgänglig på bästa rabatter. 

Anti-mygghudavvisande medel: typer, effektivitet och säkerhet

Med den vackra årstiden på väg uppstår problemet med myggor regelbundet. Om du inte är en del av kretsen av lyckliga människor som dessa insekter inte jagar, bör du studera en lösning för skydda dig från deras bett.

En av de mest populära myggmedel är anti-mygghudavvisande medel. De marknadsförs i olika former: spraya, sticka, rulla på osv. och innehåller olika aktiva principer, som gör dem mer eller mindre effektiv e säker. När vi pratar om myggmedel syftar vi på: 

  • kirurgiska medicinska huvudmän (PMC) 
  • biocidprodukt

registrerad och godkänd av Hälsovårdsministeriet, vars effektivitet och säkerhet har varit testad.

Alla andra produkter som inte faller inom dessa kategorier är en del av kosmetika och på etiketten hittar du helt enkelt listan över ingredienser som utgör dem (som ett schampo eller solskyddsmedel). där verklig effektivitet av dessa produkter, baserad på naturliga ämnen som citrongräs, lavendel eller timjan, är föremål för diskussion, särskilt angående varaktigheten av deras verksamhet.

Aktiva ingredienser i myggmedel

Enligt tester utförda av Altroconsumo, av 57 antimyggmedel visade sig de vanligaste aktiva ingredienserna vara: citrodiol, citrepel, deet e icaridin

De två första är från naturligt ursprung. Citrepel kommer från oljan av Cymbopogon winterianus och har en fytoaktiv koncentration på upp till 75 %. Citrodiol kommer från oljan av Eucalyptus citriodora och citronellale och har en koncentration på 66%. De är resultat effektiv för att skydda mot myggor i några timmar redan från en koncentration på 10 %. De kan även användas på barn. 

Deet och icaridin är syntetiska produkter, mycket effektiv, även i flera timmar, vilket dock kan orsaka hud- och ögonirritation och speciellt deet, visar det sig skadligt för den marina miljön. Vi rekommenderar att de används för korta perioder eller när du reser till riskområden. Deeten den är inte lämplig för barn, icaridin kan användas från 2 år. 

Format av myggmedel

Myggmedel marknadsförs som sagt i olika format.

  • Lo spruta den är praktisk och lätt att applicera, den enda varningen: var noga med att inte spraya den i känsliga områden som ögonen eller munnen.
  • Stick e rulla på de är idealiska för att täcka små delar av kroppen, som vrister eller nacke.
  • Latte e gel de är bekväma att sprida utan att riskera att andas in dem.
  • Le våtservetter, liksom roll ons, är idealiska för att täcka små delar av kroppen.  

Var kan man köpa myggmedel på nätet

Förutom traditionella butiker finns myggmedel till försäljning på de viktigaste e-handelsplattformarna och i onlinebutiker som specialiserar sig på gör-det-själv och personliga hygienprodukter. Om du är intresserad av att köpa ett antimyggmedel erbjuder vi dig ett lista över butiker där du hittar produkter baserade på nämnda aktiva ingredienser och som du kan välja i olika format.

Använder rabattkoder som du hittar på bästa rabatter kommer du att kunna få en ytterligare besparingar på inköp av myggmedel. Dra nytta av det och kom ihåg kolla sidan regelbundet, innan du gör något onlineköp. 

10 nätbutiker där du kan köpa myggmedel

För att ta reda på vilka rabattkoder som finns, klicka på den butik du är intresserad av, kopiera rabattkoden och klistra in den under köpfasen.

Lämna ditt betyg