Kategori
guide

Brita karafffilterbyten: pris, hur de fungerar och deadlines

Brita filterkannan hjälper dig att säga adjö till vattenflaskor av plast och kalk. Med Brita rabattkoder, fylla på filter till förmånliga priser

Med Brita filterkanna du kan säga hejdå till vattenflaskor av plast, ansträngningen att bära hem dem när du ska shoppa och framför allt kranvatten som innehåller metaller och som ansvarar för kalk på disken. 

Brita är ett tyskt företag känt för vattenrening genom system som kannor utrustade med filter, designade för att eliminera metaller och kalksten från rören från kranvatten, vilket gör det bra både att dricka och att använda i köksberedningar. 

Brita filterkannan är en alternativ lösning och bekväm till filtret som ska appliceras på kranen, vilket i jämförelse är mycket dyrare; karaffen är en behållare för vatten med ett integrerat filtreringssystem, speciellt utformat så att vattnet, som passerar inuti, kommer ut rent från varje partikel. 

I den här artikeln ser vi hur karaffen och filtersystemet fungerar, och i slutet upptäcker vi Brita rabattkoder för att fylla på med filter och spara pengar.

Så fungerar Brita filterkannan

Vi pratar om ett tillbehör med en enkel design, ett vanligt använt föremål omtolkat med avsikten att utvecklas från en enkel behållare för vatten till ett system med säker filtrering, som ska användas dagligen. Att välja en Brita filterkanna innebär att man eliminerar användningen av vattenflaskor hemma, sparar pengar och hjälper miljön genom att minska användningen av plast. Faktum är att med vattnet filtrerat från karaffen kan du fylla glasflaskor och fylla på för att ha dem till hands när du behöver dem, både för att dricka och laga mat. Med Brita-karaffen får du aldrig slut på vatten eftersom du får det direkt från kranen, och du behöver inte gå och köpa den igen på snabbköpet, vilket slösar pengar, tid och ansträngning. Vi pratar om en accessoar som håller över tid och som verkligen kan revolutionera dina vanor. 

Brita filterkannan är också användbar för att tillaga mat och dryck; att använda filtrerat vatten för att laga te och kaffe eliminerar till exempel bildningen av kalk i mjölkpannan och moka, samt i kastruller när man använder ofiltrerat vatten för att koka ris eller pasta.

Brita filter: hur de fungerar

Den grundläggande komponenten i Brita-karaffen är uppenbarligen vattenfiltreringssystemet utbytbara filter, som ändras när deras arbete är klart, vilket gör karaffen till ett objekt som du kan lita på med tiden. Filtret är van vid rent vatten från kalkstensrester och allt annat avfall som bäst undviks att tränga in i kroppen.
Brita-filtreringssystemet består av två typer av filter beroende på modell:

  • i Maxtra+ filter, som garanterar upp till 4 veckors drift och upp till 100 liter filtrerat vatten;
  • i Mikroskivor filter, som behandlar upp till 150 liter vatten och håller i cirka 4 veckor. 

Alla typer av Brita-filter är gjorda med en blandning av aktivt kol och jonbytare; de senare tjänar till att minska vissa metallrester som finns i kranvattnet även när det är drickbart som t.ex. bly och koppar men även kalksten, klor och liknande föreningar som förändrar smak och renhet.

Det måste sägas att om du är van att dricka kranvatten kommer du att märka skillnaden i smak när du använder Brita filterkannan, åtminstone i början; vi pratar om en smak som kan vara annorlunda men bättre, eftersom den förknippas med renare och säkrare vatten, som man vänjer sig vid direkt.

Brita-filter går ut

Båda typerna av filter håller en månad och varaktigheten indikeras av en LED-räknare placerad på karaffen, som visar de återstående veckorna som återstår till byte. Denna funktion kallas PM, och för att aktivera den håller du bara ned START-knappen på locket tills fyra streck visas på displayen och blinkar två gånger. 

Längst ner till höger på displayen indikerar en blinkande prick att MEMO-funktionen är aktiv, medan antalet staplar på displayen indikerar filtrets återstående livslängd. Varje stapel motsvarar ungefär en vecka och i allmänhet bör Brita-filter bytas ut var fjärde vecka. 

Om de förvaras på rätt sätt, d.v.s. vid en temperatur mellan 1 och 50 grader, borta från värmekällor och direkt solljus och förpackat i originalförpackningen, kan Brita-filter sitta kvar användbar i åratal.

Brita karaff pris

Priset av Brita karaffen är 20 euro beroende på modell, men ta hänsyn till den verkliga användbarheten av ett tillbehör som det här: filtrerat och rent vatten så ofta du vill, inget slöseri med plast, du behöver inte längre ladda lådor med vatten från snabbköpet till ditt hem.
Den enda merkostnaden när du köper karaffen gäller Brita-filtren, som håller upp till fyra veckor som vi har sett, och därför inte utgör en dyr kostnad. 

Pelle spara håll ett öga på dem promozioni tillägnad Brita-karaffer och dra nytta av dem till ett reducerat pris som kräver köp av karaffen och en serie filter som säljs tillsammans. Vi rekommenderar också att du drar nytta av Brita rabattkoder på vår sida, med vilken du kan spara på köp av filter och även karaffen!

Upptäck Ebay-rabattkoderna att använda vid köp av Brita-produkter

Lämna ditt betyg