Kategori
guide

Begär bolån online: offerter, krav och undertecknande av handlingen

Det mest effektiva sättet att hitta banken med de bästa räntorna och begära och få ett bolån för köp av ett hus är att vända sig till bolån online, för att jämföra offerter och välja den bästa banken.

Om du tänker på köpa ett hus och du vill ansöka om bolån, du borde veta att sedan några år tillbaka har jag räntor debiteras av bankerna bassi och det är därför mycket det är bekvämt att ansöka om ett bolån med fast ränta.

När man påbörjar en operation som denna är det lätt att bli avskräckt av att tänka på de tusen pappersarbeten man måste fylla i och de många dokument man måste skaffa. Vet att verkligheten är mindre problematisk än den verkar och att tack vare internet (återigen) är arbetet du kommer att behöva göra inte så komplicerat.

Hur man ansöker om och får ett banklån online

I den här artikeln kommer vi att försöka förklara de olika faserna som föregår och utgör processen att ta ett bolån för att köpa ett hus. Som du kommer att se utförs huvuddelen av arbetet som föregår undertecknandet av bolånet av folket jämförelsesajter för banklåneerbjudanden.

Den mest kända är Online inteckningar. Född med syftet att hjälpa familjer och konsumenter att välj den mest bekväma bolånelösningen baserat på dina behov har den här plattformen blivit ett verkligt användbart, för att inte säga oumbärligt, verktyg för dem som tar sina första steg mot att köpa ett hus. 

Su Bästa rabatter du kommer att ha möjlighet att dra nytta av en ytterligare besparingar, när du vänder dig till Online Mortgages, tack vare offerte och Rabattkoder att användas under bolåneansökan. 

Hur man begär och jämför offerter online

Låt oss nu se vilka steg du ska följa om du har bestämt dig för att be om ett lån för att köpa ett hus.

Det första du ska göra är offline och består av att kontakta din bank för att kontrollera under vilka förutsättningar, och med förbehåll för vilka krav, den kommer att ge dig bolånet.

Även om de verkar vara de bästa möjliga villkoren för dig, är de förmodligen inte det och det är lämpligt att undersöka erbjudanden från andra banker. Det bästa sättet att göra detta är att begära offerter att jämföra alla condizioni och tillämpade taxor från andra kreditinstitut. Du har två möjligheter:

  • Kom personligen på alla utvalda bankers kontor efter att ha bokat ett möte.
  • Lita på sajter som Mutui Online som kommer att göra jobbet åt dig, och erbjuder dig en rad offerter att jämföra fri e utan förpliktelser.

Vi tycker inte att det finns så mycket behov av att fundera över vad det bästa valet är. Fortsätt.

Krav för att få bolån för köp av fastighet

Banker normalt de finansierar upp till 80 % av fastighetens värde, så du måste ställa in de återstående 20 % vid köptillfället. Om du inte har möjlighet, vet att det finns bankinstitut som erbjuder några ytterligare garantier 100% finansiering av fastighetens värde.

Med det sagt, för att få offerter online behöver du bara ange uppgifterna om den fastighet du vill köpa och din personliga och ekonomiska situation. Specifikt måste du ange:

  • Personlig och familjeinformation: personuppgifter, hemvist, familjeenhetens sammansättning, underhållsberättigade barn etc.
  • Information om anställning och inkomst: nuvarande anställning (anställd eller egen företagare), inkomst, andra gjorda ekonomiska åtaganden m.m. 
  • Information om fastigheten: tekniska data som yta, kategori, byggår, värde, etc. 

Ange denna information - som du kan hitta från din arbetsgivare, din revisor, på ett café, från din fastighetsmäklare eller direkt från säljaren av fastigheten - du kommer att få offerter, som du kan jämföra, för att bestämma vilka banker du vill vidarebefordra förfrågan till.

Vid din sida kommer du ständigt att ha en konsult, som kommer att boka möten åt dig och ge dig allt stöd du behöver. 

Faserna i förfarandet för att få en inteckning

En gång vald bank (eller bankerna) kommer du att behöva tillhandahålla en del av den information som anges ovan, genom att skicka dokument (som en skattedeklaration), för att banken ska kunna behandla preliminärt genomförbarhetsutlåtande, vilket utgör det första hindret att övervinna.

Denna åsikt kommer att vara positiv om banken, undersöker de tillhandahållna uppgifterna, beräknar att avbetalnings-/inkomstkvoten inte överstiger 30-35 %, vilket innebär att beloppet för bolånebetalningen inte överstiger din månads nettoinkomst med detta procentuella intervall. Endast om det preliminära yttrandet är positivt kommer praxis att fortsätta. 

När du har övervunnit detta hinder kommer du att bli ombedd att göra det skicka mer detaljerade dokument, för att säkerställa verifiering av kraven. Lönebesked, CUD, Unico-blankett, fastighetsbesiktning och plan, förhandsförsäljning, ursprungshandling, intyg om boende m.m. Samtidigt banken kommer att skicka en betrodd expert till fastigheten, för att kontrollera om de angivna uppgifterna överensstämmer med det faktiska tillståndet och för att göra en egen uppskattning av dess värde. 

Därefter kommer banken att fortsätta med bestämmer, bevilja eller vägra lånet. Om så är fallet kommer en att ställas in datum för undertecknande av pantbrevet och köpebrevet, i närvaro av en notarius publicus och en representant för banken. Ofta sker handlingen precis i huvudkontoret för den valda banken.

Vid tillfället bolånet kommer att skapas till förmån för banken, som under de följande dagarna notarien kommer att registrera i de allmänna fastighetsregistren.

Lämna ditt betyg