Kategori
guide

Spelstolar: funktioner, priser och onlineerbjudanden

Vilka egenskaper bör en perfekt spelstol ha? Vilka märken och modeller ska man välja? Var kan man köpa online för att få de bästa erbjudandena? Du hittar alla svar i den här artikeln

Vad är spelstolar: egenskaper och skillnader jämfört med vanliga stolar

Låt oss börja med grunderna: vad exakt är en spelstol och vad som skiljer den från en kontorsstol. Ergonomi, komfort, stöd och stil: en spelstol den är utformad för att svara, mer eller mindre adekvat, på dessa fyra egenskaper.

ERGONOMI. Måste ha en ergonomisk profil, för att bäst anpassa sig till kroppens form, vilket ger justeringar som gör att du kan anpassa de ergonomiska egenskaperna hos ryggstödet och andra delar av stolen beroende på egenskaperna hos den person som använder den.

BEKVÄMLIGHET. Med tanke på att den är designad för att sitta på många timmar om dagen det måste vara bekvämt, ger vaddering i strategiska punkter för att förhindra stickningar eller smärta under eller efter en spelsession.

STÖD. Den måste kunna bära mer vikt och ge en tillräckligt stöd till de delar som är mest utsatta för stress, först och främst ryggraden och benen, vilket håller kroppen i rätt position. För att göra detta, använd några tekniska knep som:

  • nedre svankstödet
  • nackstöd
  • ryggstödets lutningsvinkel
  • stoppning av armstöd och benstöd 
  • ergonomisk profil

DESIGN. Den sista aspekten som skiljer en spelstol från en kontorsstol är utformning. Du kommer att ha märkt att de har en attraktiv stil, ljusa och flashiga färger och aerodynamiska former.

Billiga spelstolar: genomsnittliga priser och kvalitet

Låt oss utgå från ett grundläggande antagande: för dem som spenderar mycket tid framför en PC eller konsol, oavsett om de är en professionell spelare eller en enkel entusiast, ordföranden representerar en grundläggande tillgång, inte mindre viktigt än ett bra grafikkort eller en mycket högupplöst skärm.

När du köper en dator, en smartphone eller någon annan teknisk enhet priset är en grundläggande faktor, men om du vill ha en kvalitetsprodukt du kan inte nöja dig med det billigaste erbjudandet eller superpriset. Detsamma gäller spelstolar, vars kostnad varierar beroende på kvalitet. Vi kan skilja 4 pris/kvalitetsklasser:

  • intervall €50-100 låg kvalitet, lämplig för dem som spelar ibland 
  • intervall €100-200 anständig kvalitet, för nybörjare
  • intervall €200-300 bra kvalitet, för passionerade spelare
  • över 300 € hög kvalitet, stolar designade med material på hög nivå och justeringsmekanismer som tillåter extrem anpassning.

De bästa märkena av spelstolar: onlineerbjudanden 

Det är möjligt att köpa en spelstol online, i butikerna i de stora e-handels- och elektronikbutikerna, som t.ex. amason, eBay, Mediavärlden, Euronics e unieuro. På Bästa rabatter hittar du kupong e Rabattkoder att köpa din spelstol till ännu lägre priser i var och en av dessa butiker.

Le bättre märken som vi rekommenderar att du köper är: Vertagear, Akracing, GT OMEGA, NobleChairs, NewSkill, DXRacer, Sparco Gaming, Diablo, Arozzi och ThunderX3. Om du är nyfiken på vad de är i bästa modellerna 2020, rapporterar vi under rankningen som tagits fram av sajten TechRadar.com.

De 10 bästa spelstolsmodellerna 2020

1. hemlig lab titan

2. NobleChairs Epic Äkta Läder

3. Autonom ErgoChair 2

4. SecretLab Omega 2020

5. NobleChairs Hero spelstol Black Edition

6. Corsair T2 Road Warrior

7. NobleChairs Icon spelstol

8. Edge GX1

9. Vertagear Gaming Series Trigger 350 Special Edition

10. Corsair T3

Lämna ditt betyg