Kategori
guide

Soundbar: vilken ska man välja? Råd och erbjudanden online

Är ditt TV-ljud otillfredsställande? Förbättra den genom att köpa en soundbar, en ljudenhet som du enkelt kan ansluta till din TV för otroligt renare och mer uppslukande ljud. Till skillnad från hemmabiosystem och hemmabiosystem, som består av flera element och inte precis är enkla...

Är ditt TV-ljud otillfredsställande? Förbättra den genom att köpa en soundbar, en ljudenhet som du enkelt kan ansluta till din TV för otroligt renare och mer uppslukande ljud.

Till skillnad från system hemmabio e hemmabio, sammansatt av flera element och inte direkt enkel att montera, är soundbaren en enda styckeMed en lång och smal design och kompakta mått, den kan placeras på en möbel eller på väggen och ansluts enkelt till din TV med en kabel eller trådlöst. Fördelen med soundbaren är att den lyckas förbättra ljudet på TV:n, och erbjuder även en virtuell surroundeffekt. Det tar minimalt med utrymme, kräver ingen speciell teknisk kunskap för att kopplas ihop och kostnaden för en soundbar det är lägre än för mer komplexa ljudsystem.

Vad är virtuell surround

L 'surroundeffekt det är ett cirkulärt ljud som omsluter och fördjupar åskådaren, placerar honom i centrum av scenen och erhålls genom att placera ljudkällor också bakom hans axlar.

Il Virtuellt surroundljud istället är det ett ljudsystem som lyckas återskapa samma effekt, men med en enda ljudkälla. Den gör detta genom att utnyttja komplex programvara som lurar det mänskliga hörselsystemet skapa en slags ljudillusion och få vår hjärna att tro att det kommer ett ljud bakifrån. Fördelen är att ha en surroundljud med bara en högtalare, tar upp ett litet utrymme och spenderar ett belopp som alla har råd med.

Soundbar: tips och funktioner

Det finns så många modeller tillgängliga och det är inte lätt att göra ditt val. Här är några tips för att välja soundbar bäst lämpad för dina behov.

Mått och var den ska placeras

Denna faktor beror främst på där TV:n är placerad. Om den placeras på en möbel måste soundbaren placeras på samma möbel, i detta fall måste dess längd kontrolleras för att förhindra att den kommer ut. Om TV:n däremot är fäst på väggen måste du välja en soundbar utrustad med en speciell väggmonteringsfäste.

Aktiv eller passiv soundbar

 • en aktiv soundbar det är en färdig att använda modell, som inte kräver någon typ av modifiering och som omedelbart kan kopplas till TV:n och tas i drift. De flesta av modellerna i omlopp tillhör denna kategori och vårt råd, om du inte är expert på elektronik och ljud, är att gå mot att köpa en aktiv soundbar.
 • en passiv soundbar tvärtom, det är en modell som endast är utrustad med högtalare och högtalare som behöver anpassas genom att lägga till andra element som är väsentliga för dess funktion, såsom strömförsörjning och elektronik. Även om en passiv soundbar erbjuder högre prestanda än en aktiv, är montering av en ett jobb som lämpar sig för experthänder.

Kanalerna i en soundbar, vad de är och han måste ha det

Kanalen är inget annat än antalet talare av soundbaren. Ju fler kanaler, desto mer omslutande och engagerande blir det återgivna ljudet.

- A ljudfält 2.1 (tvåkanaligt) innehåller två högtalare, vänster och höger, och vanligtvis en subwoofer.

- A ljudfält 5.1 (fem-kanals) innehåller tre främre högtalare (vänster, mitten och höger), två bakre högtalare (surround vänster och höger) och en subwoofer.

Det finns även soundbars med ett högre antal kanaler, till exempel 7 kanaler som förutom de fem av 5.1 soundbaren har ytterligare två bakre högtalare.

Trådlös Soundbar, Bluetooth, vilken anslutning att välja

Sätten att anslut en soundbar till din TV de är olika, sladdlösa och sladdlösa. Låt oss se dem i detalj.

 • HDMI och optisk port. Om din TV har HDMI-port med ARC-stöd anslut helt enkelt soundbaren med lämplig HDMI-kabel till HDMI-porten på TV:n. Annars måste du också ansluta en optisk digital ljudkabel. För att lära dig mer om ämnet hänvisar vi dig till denna handledning om Sonys webbplats.
 • bluetooth: för att dra nytta av soundbaren och även spela upp ljud från smartphones, surfplattor och datorer, kan du välja en modell utrustad med Bluetooth-teknik.
 • Wi-Fi: Trådlösa soundbars de ansluter direkt till din internetanslutning hemma och de behöver inga kablar. De kan spela upp ljud även från bärbara enheter.

Anslut soundbaren till din smartphone.

Förutom fjärrkontrollen är detta möjligt i många modeller använd din smartphone för att styra soundbar. Välj en mall kompatibel med röstassistenter mest populära, så du kan också dra nytta av det här alternativet.

De bästa soundbars: billiga erbjudanden online

Det är möjligt att köpa de bästa soundbars på de viktigaste e-handelssajterna och i elektronikbutikernas onlinebutiker. På Best Discounts hittar du kuponger och rabattkoder att köpa din favorit soundbar till ännu lägre priser på amasonePriceMediavärldenunieuro o Euronics.

Om du är nyfiken på vad de är de bästa soundbars 2021, rapporterar vi under rankningen som tagits fram av sajten TechRadar. För att ta reda på priserna, klicka på modellerna.

De 10 bästa soundbars 2021

 1. Sonos båge
 2. Samsung HW-Q950T
 3. Samsung HW-Q90R
 4. Sony HT-X8500
 5. Samsung HW-Q70R
 6. LG Soundbar GX
 7. Sonos Playbar
 8. Sonos Beam
 9. Denon HEOS Bar
 10. LG DSK8
Lämna ditt betyg