Kategori
guide

TELEPASS: Så sparar du på motorvägsavgifter

Rabatter, initiativ och kort att använda för att spara när du reser i jobbet eller på nöjes skull.

Telepass är en bekväm uppfinning för dig som ofta reser på motorvägen, både för att betala mindre för vägtullar och för att undvika långa köer vid betalstationen, eftersom med Telepass sker betalningen automatiskt, vilket sparar mycket tid. 

Telepass uppfanns 1990 och idag använder mer än tio miljoner användare det; det var en av de första teknikerna som tillämpades på det nationella transportnätet och fick omedelbart ett bra mottagande från allmänheten, tack vare dess bekvämlighet och enkelhet att använda. Det är en liten låda att fästa på bilens vindruta kopplat till kreditkortet, så vid varje på- och avfart från motorvägen registreras och dras betalningen automatiskt. 

Om du undrar hur du sparar med Telepass, vet att det är möjligt, och det finns också flera fördelar kopplade till det att upptäcka: låt oss se vad de är.

Hur aktiveras Telepass? 

Telepass kan aktiveras på tre sätt:

  • online från webbplatsen Telepass.it
  • på en av de blå punkterna, för att kontrollera var de är, konsultera webbplatsen
  • i banken, men först måste du förstå om ditt kreditinstitut är auktoriserat.

Debiteringen görs direkt till det byteskonto som du väljer att koppla Telepasset till; erbjudandet blir ännu mer fördelaktigt om du väljer att gå med i Premium-paketet för en minimal extra kostnad, lika med 0,76 cent mer per månad, vilket dock erbjuder långsiktiga fördelar. 

Faktum är att premiumkunder kan konvertera vissa köp till avdrag som ska dras från vägavgiften. Ett exempel: om du tankar på motorvägen vid Tamoil- eller Shell-stationerna får du för varje köpt liter bränsle 0,04 cent rabatt på den totala avgiften för innevarande månad. 

Eftersom tankning inte är ett alternativ utan snarare en skyldighet när du är på resande fot, varför inte utnyttja det?

Ett annat intressant erbjudande kopplat till fördelarna med Telepass gäller köpet av fyra Pirelli däck, som ger rätt till 50 euro rabatt, till vilka läggs rabatter på Autogrill och andra avtal, såsom köp och enkel hämtning av färjebiljetten till Messina eller tillgång med bil till område C i Milano.

Telepass fungerar automatiskt men i händelse av att bommen inte fungerar betalar du vägtullen genom att läsa registreringsskylten, och därför kommer du inte att slösa tid med några ineffektiviteter. 

På vägtullar har du rabatter på upp till 100 % på många rutter, 30 % om du reser med motorcykel. 

Hur mycket kostar Telepass? För tillfället, efter det något höjda priset nyligen på grund av höjningarna av bränslepriserna, innebär det grundläggande Telepass-alternativet en årlig kostnad på €15,12.

Hur man betalar mindre än Telepass

Programmet pågår till 25 mars 2024 Avgiftsåterbetalning ingår i Vägassistans, som räddar dig om du stöter på långa köer på motorvägen på grund av olyckor. I det här fallet får du 50 % cashback på vägavgiftsbeloppet upp till maximalt 200 € per år för varje Telepass-enhet.

återbetalningen är omedelbart tillgänglig på alla vägtullar som betalas med enheten så du behöver inte göra något för att aktivera den. 

Hur kan man sänka motorvägskostnaderna? 

Det är möjligt att spara när du reser på motorvägen: när det gäller tid och pengar kan du välja betalning med Telepass att du kan gå in och ut från motorvägen från förmånliga körfält, undvika köer och få tillgång till, som vi just har sett, bekväma fördelar.

För att spara pengar när du reser är andra användbara tips: 

  • fylla på innan avfärd, kanske på en bensinmack med i lägre priser, eftersom tankning på motorvägen inkluderar en extra kostnad som sträcker sig från +5 % till i genomsnitt +15 %, med maximala toppar på +30 % beroende på cheferna;
  • ta med mat och dryck hemifrån, för att inte stanna vid Autogrillen varje gång; speciellt om du reser med din familj kan kostnaderna för att äta på språng, kanske mer än en gång om dagen, bli tunga;
  • resa under de kallare timmarna på sommaren och varmare timmar på vintern för att spara på luftkonditioneringsförbrukningen, vilket leder till högre bränsleförbrukning;
  • kör med konstant hastighet för att begränsa förbrukningen;
  • undvik lådor och takräcken som bromsar accelerationen på grund av friktion med luften;
  • Innan du ger dig av, kontrollera slitaget på däck och slitbana, för att undvika farliga olyckor eller räddningsinsatser om bilen stannar på vägen.

Telepass rabattkoder 

För att få andra fördelar med Telepass utöver de som redan ingår i paketet, håll utkik på vår hemsida och leta efter rabattkoderna som finns på sidan Telepass Shoppa online: med alla försiktighetsåtgärder och rabatter som vi också har sett färdas på motorvägen Allt handlar om bekvämlighet!

Lämna ditt betyg