Kategori
guide

Campingtält: köp rätt modell med onlinerabatter

Camping är en unik upplevelse som för dig i nära kontakt med naturen. Oavsett om det är i bergen, vid sjön eller vid havet, är det enda du behöver för att få den perfekta semestern tältet.

Att välja ett campingtält kan ibland visa sig vara svårt, särskilt för dem som åker på camping för första gången eller måste köpa en familjemodell; detta beror på att företag i branschen erbjuder många typer av mer eller mindre tekniska tält, för att möta behoven hos en allt större och mer diversifierad användarbas.

Hur man väljer rätt campingtält

Allt beror på hur många personer den kommer att behöva ta emot; ett klokt val är att köpa ett tält som har en plats mer än nödvändigt. Lite extra utrymme gör dig bekvämare och kommer även att användas för att förvara ditt bagage, så även om du är ensam är ett tvåmannatält bättre än ett enpersonstält.

Situationen förändras om du reser ensam och måste bära tältet på axeln; i det här fallet är en mindre skrymmande och lätt modell som vandringssitsar bättre.

Om du är nybörjare är det bättre att välja en modell som är enkel att montera, även rekommenderad för dem som planerar reseresor och därför behöver optimera tid och ansträngning. 

De mest komplexa tälten att montera är dock de stora med mer komfort, designade för långa och bekväma vistelser. 

Det är också viktigt att skilja campingtält för fjällen från de för camping vid havet; strandtält är lättare och gjorda speciellt för att släppa igenom mer luft, mindre tekniska än de som är avsedda för fjällen. 

Olika typer av campingtält

Kanadensiskt tält

Det vill säga det klassiska scouttältet med snedtak, lätt att montera, även om ordet nu syftar på kupoltält avsedda för max två personer.

I dessa butiker kan du hitta rabatter och köpa dem online

Kupoltält

Detta lilla tält består av två korsade bågar och är lätt och tar liten plats: å andra sidan erbjuder det inte utrymme eller hög komfort, även om det är enkelt att montera och stänga tack vare popup-system och frånvaron av slaglinor (obs dock, detta kan vara ett problem vid vind). De större versionerna av kupoltält kan ha integrerade alternativ som kanaler som låter regnet rinna till marken och kan ha en kapacitet på upp till sex personer, förvandlas till vad vi kan definiera som "hustält". 

Vissa butiker där du kan hitta kupoltält

Hus tält

Hustält är bra för dem med barn, eftersom de har ett gemensamt utrymme av vardagsrumstyp där de kan leka när vädret är dåligt ute. De är idealiska för långa semestrar, även om de är mer krävande, dyra och besvärliga att transportera. De är också den mest utrustade modellen, med PVC-fönster och myggnät på öppningen. 

Uppblåsbara tält

Dessa tält har inga stolpar utan uppblåsbara slangar gjorda av samma material som däck; för att sätta upp tältet behöver du blåsa upp det, och resultatet är ett överdrag som är tåligt även mot regn och vind, rymligt och snabbt att sätta upp.

Här finns andra butiker där du kan köpa uppblåsbara tält

Funktioner i ett campingtält

ogenomtränglighet

Oavsett årstid och plats där du campar måste ett bra tält stå emot vatten. Välj modeller med vattentät botten och förstärkta sömmar som hindrar vatten från att passera inuti. Camping på vintern är inte särskilt vanligt, men om du bestämmer dig för att gå, skaffa ett dubbelt tält för att hantera de låga temperaturerna.

ventilation

Att få luften att cirkulera är viktigt, rådet är att skaffa en modell med fönster, ännu bättre om den är utrustad med myggnät för att skydda dig mot insekter på sommaren.

Vikt och användarvänlighet

Om du måste bära tältet på axeln, välj lätta och lättmonterade modeller, vid familjecamping eller under längre perioder är ett stort bekvämt tält bättre. Det är viktigt att välja modeller som döljer externt ljus för att främja nattsömn, samt enkel montering.

material

Tälten är till stor del gjorda av polyester, eftersom det är tåligt och lätt, medan stolparna för att fästa det i marken är gjorda av glasfiber, stål eller aluminium.

Hur mycket kostar ett campingtält?

Det beror på modellen och kvaliteten på materialen, storlek, typ av komfort; Äventyrslystna campare väljer tält som är bekväma och som tål alla förhållanden, men om det är din första upplevelse är ett tvåpersonerstält, bekvämt och stabilt men till ett överkomligt pris, det rätta valet. 

Små tält designade för övernattningscampingplatser kan också hittas för €20, medan professionella går upp till €2.000 XNUMX; i alla fall, om du måste köpa en, utnyttja våra rabattkoder för att spara och njuta av den perfekta campingupplevelsen!

Upptäck andra butiker där du kan hitta rabatter för att köpa online:

Lämna ditt betyg