Kategori
guide

Sista minuten-semester i Italien: erbjudanden och rabattkoder att boka online

De bästa webbplatserna för att boka en sista minuten-semester i Italien online till billiga priser och rabattkoder för att spara pengar.

Även denna sommar har majoriteten av våra landsmän valt Italien som semestermål. Antingen på grund av rädslan för Covid, eller på grund av restriktioner och eventuella olägenheter, framstod det för många som det enklaste och mest förnuftiga valet att vistas i vårt land.

Å andra sidan erbjuder Italien allt en "turist" kan önska sig: drömhav och stränder, spektakulära berg, fantastiska konststäder och utsökt mat. Dessutom, vid tidpunkten för publiceringen av artikeln, för att flytta mellan våra regioner är det inte nödvändigt att erhålla certifikat eller utföra svabbprover. Kolla här alla uppdateringar ang resor och Covid-19.

De mest populära resmålen för sommaren 2021 är sardegna, sicilia e puglia. Tack vare sina fantastiska stränder och kristallklara hav, väljs de ut av de flesta sommarsemesterfirare. Du kan nå Sardinien med flyg eller fartyg, medan du för Sicilien också har möjlighet att gifta dig med bil. En sista minuten-semester i Puglia är ännu lättare att organisera.

I den här artikeln kommer vi att ge dig några råd om hur du tar dig runt för att nå de vackraste resmålen i vårt land och de sajter som du kan boka online på. Var uppmärksam, för för var och en av webbplatserna du hittar nedan är de tillgängliga Rabattkoder ska tillämpas vid bokning för spara ytterligare på din resa. 

Hur man når destinationen

Om du också funderar på att organisera en sista minuten semester i Italien, måste du först välja transportmedel.

FLYGPLAN

Om du reser med flyg berättar vi om utmärkta erbjudanden Ryanair, Easyjet, Vueling e Volotea, som regelbundet erbjuder flyg till rabatterade priser till fantastiska destinationer som är svårare att nå med bil, som Sicilien och Sardinien.

FÄRJA

Om du inte vill ge upp din bil för att nå din favoritdestination, överväg att boka en färja. Du kan göra det direkt på rederiernas sajter, som t.ex CNG, Grimaldi Lines, SNAV o Moby, eller lita på färjesökmotorer.

Det sista alternativet är särskilt lämpligt eftersom det låter dig veta vilka rederier som trafikerar en viss destination. Färjelinjer, Direktfärjor e Traghetti.com de är utmärkta för att planera en semester med färja.

TÅG

Tåget är också ett alternativ för att inte kasseras, mycket bekvämt för dem som inte gillar stressen med långa bilresor. Italo e Trenitalia de gör att du enkelt kan nå de viktigaste italienska städerna.

Var du ska sova: hur du bokar din vistelse

Om du letar efter billigt, lyxigt eller ovanligt boende, Airbnb det här är webbplatsen för dig. Du hittar allt där, från rummet eller hela lägenheten att hyra, till villan med pool, upp till trädkojan du drömde om som barn.

Om du vill ha ett mer traditionellt hotell rekommenderar vi sajter som Booking.com o Hotels.com, eller, som för färjor, för att söka efter ditt idealiska boende på en hotellsökmotor som t.ex Kajak o trivago.

Om du inte känner för att organisera din semester själv och föredrar ett färdigpaketerat paket, då kan du vända dig till specialiserade sajter som t.ex. Eurospin resor o Lidl Travel. Också Groupon e Groupalia de erbjuder rabatterade semesterpaket och erbjuder oslagbara erbjudanden för vattenparker eller nöjesparker, som ofta kombineras med övernattningar på partnerhotell.

Sista minuten kryssningar

Om du älskar kryssningar är du bortskämd med valmöjligheter. Medelhavet väntar på dig i all sin prakt. Från Balearerna till Spaniens kuster, från Sardinien och Sicilien till de tusen öarna i Grekland och Kroatien. Du är bortskämd med valmöjligheter.

Costa Cruises ed MSC-kryssningar de tar dig dit du vill. Du kan välja din favoritkryssning på deras webbplatser, eller använda en mer praktisk kryssningssökmotor. Det bästa, enligt vår mening, är det av logitravel.

Glöm inte att teckna en reseförsäkring, som kan komma väl till pass vid plötslig avbokning, förlust av bagage och andra missöden som kan hända på semestern. Axa Reseförsäkring e Columbus, är två utmärkta försäkringsbolag specialiserade på resesektorn.

Allt vi behöver göra är att önska dig en trevlig helg!

Lämna ditt betyg